Magazine
Contact
Home
Apple-update goed nieuws voor event-apps
Apple heeft speciaal voor event-apps haar beleid aangepast, waardoor deze toch op basis van een white label-app – een sjabloon – gemaakt kunnen worden. Hiermee wijkt het bedrijf af van het algemene beleid dat ze in augustus van vorig jaar aankondigde.
 

"We zijn heel blij met dit nieuws”, stelt Kai Hattendorf, CEO van de internationale branche-organisatie UFI in Exhibition News. “We weten uit UFI-onderzoek dat de meerderheid van de beursorganisatoren white label-apps gebruiken als basis voor hun beurs-apps en dat ze - net als vele anderen - contact hebben opgenomen met Apple om de zorgen van onze sector te delen. Het is ook de allereerste keer dat Apple onze sector in zijn regels vermeldt, wat het toenemend bewustzijn van de kracht van face-to-face-evenementen laat zien."

App Store-richtlijnen

Apple gebruikt de App Store-richtlijnen om met app-ontwikkelaars samen te werken en er zodoende voor te zorgen dat de programma's die worden aangeboden via de App Store van het bedrijf voldoen aan bepaalde normen voor een goede gebruikerservaring. In de herziene regel 4.2.6 staat nu dat ‘een andere acceptabele optie voor sjabloonproviders is om een ​​enkel binair bestand te maken om alle client-inhoud in een geaggregeerd of ‘picker’-model te hosten, bijvoorbeeld als ... een event-app met afzonderlijke items voor elke client evenement."

Branche-specifiek

In het voortraject naar deze aanpassing heeft UFI bij Apple betoogt dat haar leden vaak meerdere beurzen organiseren in verschillende sectoren en dat het klonen van apps voor die beurzen een heel gebruikelijke en logische procedure is. De code van de apps is dan wel vergelijkbaar, maar de inhoud is heel branche-specifiek. Daarnaast kennen veel klanten niet eens de naam van het organiserende bedrijf; het is met name de beurstitel die zij kennen.
 

2018-01-05
Het beroepenevenement Skills The Finals vond van 15 tot en met 17 maart plaats in de IJsselhallen Zwolle. 1000 (V)MBO leerlingen streden gedurende drie dagen om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. De organisatie van het evenement is in handen van WorldSkills Netherlands, in samenwerking met partners uit onderwijs en bedrijfsleven.
 
Branchevereniging ​CLC-VECTA heeft haar website vernieuwd. Bij de ontwikkeling en realisatie van de website stond het verbeteren van het gebruikersgemak centraal. Mede op basis van input van leden, zijn zowel de technische functionaliteiten als het design volledig hernieuwd en alle teksten herzien.
 
In totaal 13.314 professionals bezochten Transport Compleet op 13, 14 en 15 maart 2018 in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn zo'n 100 bezoekers meer dan vorig jaar. Organisator Ellen Braker: “De lichte bezoekersstijging is opmerkelijk, in die zin dat we juist het uitnodigingsbeleid vooraf hadden gefilterd om de bezoekerskwaliteit verder te verhogen.” De zeven hallen waren gevuld met meer dan 200 exposanten. 
 
NL Greenlabel en de vakbeurs Dag van de Openbare Ruimte zijn vanaf 8 maart jongstleden een partnership aangegaan. Met de krachtenbundeling verwachten beide partijen een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om de openbare ruimte in snel tempo zo duurzaam mogelijk te maken.
 
Wat drijft een marketing manager om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij de volgende editie wederom deelneemt? In deze nieuwe rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de vierde editie (spraken we Edward Hissink van Fresh-r. Hij nam deel aan de Passivhaus beurs in München.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV