Magazine
Contact
Home
Apple-update goed nieuws voor event-apps
Apple heeft speciaal voor event-apps haar beleid aangepast, waardoor deze toch op basis van een white label-app – een sjabloon – gemaakt kunnen worden. Hiermee wijkt het bedrijf af van het algemene beleid dat ze in augustus van vorig jaar aankondigde.
 

"We zijn heel blij met dit nieuws”, stelt Kai Hattendorf, CEO van de internationale branche-organisatie UFI in Exhibition News. “We weten uit UFI-onderzoek dat de meerderheid van de beursorganisatoren white label-apps gebruiken als basis voor hun beurs-apps en dat ze - net als vele anderen - contact hebben opgenomen met Apple om de zorgen van onze sector te delen. Het is ook de allereerste keer dat Apple onze sector in zijn regels vermeldt, wat het toenemend bewustzijn van de kracht van face-to-face-evenementen laat zien."

App Store-richtlijnen

Apple gebruikt de App Store-richtlijnen om met app-ontwikkelaars samen te werken en er zodoende voor te zorgen dat de programma's die worden aangeboden via de App Store van het bedrijf voldoen aan bepaalde normen voor een goede gebruikerservaring. In de herziene regel 4.2.6 staat nu dat ‘een andere acceptabele optie voor sjabloonproviders is om een ​​enkel binair bestand te maken om alle client-inhoud in een geaggregeerd of ‘picker’-model te hosten, bijvoorbeeld als ... een event-app met afzonderlijke items voor elke client evenement."

Branche-specifiek

In het voortraject naar deze aanpassing heeft UFI bij Apple betoogt dat haar leden vaak meerdere beurzen organiseren in verschillende sectoren en dat het klonen van apps voor die beurzen een heel gebruikelijke en logische procedure is. De code van de apps is dan wel vergelijkbaar, maar de inhoud is heel branche-specifiek. Daarnaast kennen veel klanten niet eens de naam van het organiserende bedrijf; het is met name de beurstitel die zij kennen.
 

2018-01-05
Alle webcare-activiteiten voor de beurzen die door RAI Amsterdam worden georganiseerd, zijn ondergebracht bij Goud Uberconnected. Dit geldt voor de beurzen in Amsterdam maar ook voor internationale beurzen zoals RAI die organiseert in onder andere Turkije, Mexico, Indonesië en China.
 
Building Holland, de beurs die dit jaar plaatsvond van 17 tot en met 19 april in RAI Amsterdam, is met onmiddellijke ingang overgenomen door Easyfairs. Het event voor de bouw- en vastgoedsector stond voorheen onder leiding van Duurzaam Gebouwd. Met de overname breidt Easyfairs haar bouw-, installatie- en vastgoedportfolio in Nederland uit.
 
Rotterdam Ahoy wordt de locatie van EventSummit 2019. Het eendaagse platform voor de evenementenbranche vond tijdens het 10-jarig jubileum in 2018 in Rai Amsterdam plaats. In 2017 was het event ook in Rotterdam gelokaliseerd, toen in Hal 1, de komende editie zal dat in Hal 2, 3, 4 en 5 zijn. 
 
Na een aantal verliesgevende jaren heeft Jaarbeurs in Utrecht een positief resultaat behaald over 2017. Vorig jaar eindige het bedrijfsresultaat op 6,9 miljoen euro, tegenover  -7,3 euro in 2016. De omzet steeg van 111,1 naar 115,7 miljoen euro. Dit blijkt uit het geïntegreerde jaarverslag dat Jaarbeurs op 12 april heeft gepubliceerd.
Het nieuwe vakevenement Platform Onderwijs & Facilitair (POF) geeft bezoekers een blik in het onderwijs van de toekomst. POF 2018 is een facility-vakbeurs specifiek voor onderwijsinstellingen (van PO tot WO) en vindt plaats op 24 en 25 april 2018 in Hart van Holland Nijkerk.
  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV