Magazine
Contact
Home
Energieopwekkende parkeeroverkappingen Jaarbeurs Utrecht
Bij de Jaarbeurs in Utrecht zijn op 6 december 2017 twee zonnecarports in gebruik genomen. De energieopwekkende parkeeroverkappingen bieden ruimte aan twintig elektrische auto’s en laadpalen.
 

Het dak van de carports bestaat uit 150 zonnepanelen, waardoor lokaal opgewekte energie direct geladen wordt in auto’s van bezoekers. De parkeeroverkappingen zijn een proefopstelling, om ervaringen op te doen voor het combineren van duurzame energie en mobiliteit in de regio. De ambitie van de initiatiefnemers, onder de noemer Smart Solar Charging, is om maar liefst 25.000 vierkante meter zonnepanelen te koppelen aan duizend laadpunten in verschillende Utrechtse gemeenten.

Duurzaam

In het gebied zijn al eerder duurzame projecten gerealiseerd. Zo werden er in augustus 2017 in totaal 48 zonnepanelen geplaatst bij de toegangspoort van Jaarbeurs P4. Daarnaast wordt begin 2018 een Tesla PowerPack in gebruik genomen, een batterij die een grote vaste opslagcapaciteit biedt.

2017-12-10
Alle webcare-activiteiten voor de beurzen die door RAI Amsterdam worden georganiseerd, zijn ondergebracht bij Goud Uberconnected. Dit geldt voor de beurzen in Amsterdam maar ook voor internationale beurzen zoals RAI die organiseert in onder andere Turkije, Mexico, Indonesië en China.
 
Building Holland, de beurs die dit jaar plaatsvond van 17 tot en met 19 april in RAI Amsterdam, is met onmiddellijke ingang overgenomen door Easyfairs. Het event voor de bouw- en vastgoedsector stond voorheen onder leiding van Duurzaam Gebouwd. Met de overname breidt Easyfairs haar bouw-, installatie- en vastgoedportfolio in Nederland uit.
 
Rotterdam Ahoy wordt de locatie van EventSummit 2019. Het eendaagse platform voor de evenementenbranche vond tijdens het 10-jarig jubileum in 2018 in Rai Amsterdam plaats. In 2017 was het event ook in Rotterdam gelokaliseerd, toen in Hal 1, de komende editie zal dat in Hal 2, 3, 4 en 5 zijn. 
 
Na een aantal verliesgevende jaren heeft Jaarbeurs in Utrecht een positief resultaat behaald over 2017. Vorig jaar eindige het bedrijfsresultaat op 6,9 miljoen euro, tegenover  -7,3 euro in 2016. De omzet steeg van 111,1 naar 115,7 miljoen euro. Dit blijkt uit het geïntegreerde jaarverslag dat Jaarbeurs op 12 april heeft gepubliceerd.
Het nieuwe vakevenement Platform Onderwijs & Facilitair (POF) geeft bezoekers een blik in het onderwijs van de toekomst. POF 2018 is een facility-vakbeurs specifiek voor onderwijsinstellingen (van PO tot WO) en vindt plaats op 24 en 25 april 2018 in Hart van Holland Nijkerk.
  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV