Magazine
Contact
Home
VHOK heeft plannen voor eigen kunstbeurs
De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) heeft plannen voor een eigen kunst- en antiekbeurs. De PAN vinden ze te duur. Het plan is om in oktober 2018 een nieuwe beurs te introduceren in de voormalige rijkswerf Willemsoord in Den Helder.
 

De beurs is uitsluitend bestemd voor leden van de VHOK, waarbij vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse antiquairs zijn aangesloten. Met de slogan NowSinceForever wil de honderd jaar oude vereniging onderstrepen dat het nieuwe wegen inslaat. Het doel is onder andere de vraag naar oude kunst onder jongeren te stimuleren. De sector weet zich niet zo goed raad met internet en social media en deelname aan beurzen, het belangrijkste verkoopkanaal, wordt steeds duurder. De ‘overlevingsstrategie’ voor de markt in oude kunst is samenwerken: kennis delen, moderniseren en „de klant op één” zetten. Behalve een exclusieve beurs streeft de VHOK ook naar een webportaal voor de leden en een kennisinstituut, op te zetten samen met partners vanuit de museumwereld en de overheid.

PAN

Van de 72 VHOK-leden waren er 34 present op de PAN, de beurs voor kunst, antiek en design die eind november voor de 31ste keer in RAI Amsterdam werd gehouden. Zestien leden haakten de afgelopen jaren af bij PAN, vooral vanwege de afnemende verkoop en de stijgende beurskosten. Volgens voorzitter Robert Aronson dringt VHOK al zes jaar tevergeefs bij het PAN-bestuur aan om die beurs eerder in het seizoen te houden, korter dan negen dagen te laten duren, en de deelnamekosten te drukken. 

Oude kunst en antiek

Anders dan op PAN, waar ook veel hedendaagse kunst, sieraden en design te koop is, zal op de nieuwe VHOK-beurs alleen oude kunst en antiek worden aangeboden. KunstRAI-directeur Erik Hermida is de beoogd directeur. Als mogelijke beurslocatie werd in mei nog gedacht aan de Louwman autoshowroom langs de A2 en de Werkspoorkathedraal, de voormalige fabriekshal in Utrecht. In de recente brochure van de VHOK is nu sprake van de rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Daar heeft de vereniging van 6 tot en met 9 oktober ruimte in optie genomen, zegt de verhuurder.

Tegelijk met de antiekbeurs zullen daar twee andere evenementen plaatsvinden. In het weekend van 6 en 7 oktober het DesignYourLife Festival, een evenement met aandacht voor nieuwe kunstvormen als fotografie, street-art en tattoo-kunst. En aansluitend TedxDen Helder, een lezingenbijeenkomst.

2017-12-07
Brussels Expo is op zoek naar bijkomende middelen om de renovatie van de infrastructuur te financieren. Op dit ogenblik worden twee mogelijke pistes onderzocht: één met een actieve rol voor de federale overheid en zijn investeringsvehikel Brusselfonds Beliris, en één met een rol voor een private partner.
 
De 2018 editie van PromZ.live zal een heel jaar te bezoeken zijn. De vakbeurs voor actiemarketing, promotionele producten en relatiegeschenken die plaatsvindt op 16 en 17 mei in Rotterdam Ahoy wordt tijdens de beursdagen in zijn geheel vastgelegd via 360° fotografie.
 
De Huishoudbeurs is op zaterdagochtend 17 februari sportief geopend door Irene Moors, Remy Bonjasky en beursmanager Nicole Babay. Met een heuse trolley-workout werd het startsein gegeven voor de 73e editie van de publieksbeurs De Huishoudbeurs is geopend tot en met zondag 25 februari in RAI Amsterdam.
 
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV