Magazine
Contact
Home
VHOK heeft plannen voor eigen kunstbeurs
De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) heeft plannen voor een eigen kunst- en antiekbeurs. De PAN vinden ze te duur. Het plan is om in oktober 2018 een nieuwe beurs te introduceren in de voormalige rijkswerf Willemsoord in Den Helder.
 

De beurs is uitsluitend bestemd voor leden van de VHOK, waarbij vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse antiquairs zijn aangesloten. Met de slogan NowSinceForever wil de honderd jaar oude vereniging onderstrepen dat het nieuwe wegen inslaat. Het doel is onder andere de vraag naar oude kunst onder jongeren te stimuleren. De sector weet zich niet zo goed raad met internet en social media en deelname aan beurzen, het belangrijkste verkoopkanaal, wordt steeds duurder. De ‘overlevingsstrategie’ voor de markt in oude kunst is samenwerken: kennis delen, moderniseren en „de klant op één” zetten. Behalve een exclusieve beurs streeft de VHOK ook naar een webportaal voor de leden en een kennisinstituut, op te zetten samen met partners vanuit de museumwereld en de overheid.

PAN

Van de 72 VHOK-leden waren er 34 present op de PAN, de beurs voor kunst, antiek en design die eind november voor de 31ste keer in RAI Amsterdam werd gehouden. Zestien leden haakten de afgelopen jaren af bij PAN, vooral vanwege de afnemende verkoop en de stijgende beurskosten. Volgens voorzitter Robert Aronson dringt VHOK al zes jaar tevergeefs bij het PAN-bestuur aan om die beurs eerder in het seizoen te houden, korter dan negen dagen te laten duren, en de deelnamekosten te drukken. 

Oude kunst en antiek

Anders dan op PAN, waar ook veel hedendaagse kunst, sieraden en design te koop is, zal op de nieuwe VHOK-beurs alleen oude kunst en antiek worden aangeboden. KunstRAI-directeur Erik Hermida is de beoogd directeur. Als mogelijke beurslocatie werd in mei nog gedacht aan de Louwman autoshowroom langs de A2 en de Werkspoorkathedraal, de voormalige fabriekshal in Utrecht. In de recente brochure van de VHOK is nu sprake van de rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Daar heeft de vereniging van 6 tot en met 9 oktober ruimte in optie genomen, zegt de verhuurder.

Tegelijk met de antiekbeurs zullen daar twee andere evenementen plaatsvinden. In het weekend van 6 en 7 oktober het DesignYourLife Festival, een evenement met aandacht voor nieuwe kunstvormen als fotografie, street-art en tattoo-kunst. En aansluitend TedxDen Helder, een lezingenbijeenkomst.

2017-12-07
De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) heeft plannen voor een eigen kunst- en antiekbeurs. De PAN vinden ze te duur. Het plan is om in oktober 2018 een nieuwe beurs te introduceren in de voormalige rijkswerf Willemsoord in Den Helder.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze nieuwe rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de tweede editie spreken we Wendela de Goederen, eigenaresse van het Nederlandse badmodelabel BoxerinBlue. Zij neemt deel aan Masters of LXRY 2017 van 7 tot 11 december in RAI Amsterdam. Ze is te vinden op HAL 3, stand 333.
 
Logistica en ICT & Logistiek 2017 hebben respectievelijk 15.417 en 7.358 bezoekers verwelkomd. In de vernieuwde opzet konden bezoekers zich laten inspireren door exposanten, kennissessies, beurstours en tijdens de demonstraties op de Scala's Logistica. De beurzen vonden plaats van 28 tot en met 30 november in Jaarbeurs Utrecht.
 
De 40-jarige beurseditie van de SITEVI, de vakbeurs voor equipment en knowhow voor wijn- en olijfolieproductie en fruit- en groenteteelt, heeft ongeveer 57.000 professionals ontvangen. Dat is 5 procent meer vergeleken bij de voorgaande beurseditie in 2015. De beurs vond plaats van 28 tot en met 30 november 2017 in Montpellier.
 
Koelnmesse organiseert samen met de Duitse vereniging voor middenstanders op 3 en 4 juli 2018 de nieuwe beurs Indicom: Innovation.Digital.Community. Dit tweedaagse zakenplatform in Keulen wil onder het thema 'digitale transformatie' jonge ondernemers samenbrengen.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV