Magazine
Contact
Home
Winterparade niet gelukkig met nieuw kerstevenement in de RAI
Mobile Arts, de organisator van de Winterparade die sinds het jaar 2000 in Amsterdam gehouden wordt, is niet blij met de komst van een nieuw kerstevenement eind december met (bijna) dezelfde naam: de Amsterdamse Winterparade. Organisatie 4PM Entertainment, die de kerstmarkt in de RAI op touw zet, heeft toegezegd binnenkort om de tafel te gaan zitten met Mobile Arts. 

 

Mobile Arts hoopt op een naamswijziging:  "Het is, volgens ons, slecht voor beide partijen als we allebei dezelfde naam houden." Maar volgens 4PM Entertainment zit dat er niet in: "We willen het vriendschappelijk afhandelen, vandaar het gesprek. We hadden vooraf gekeken of de naam Winterparade beschermd is, dat is niet het geval. Bovendien heet ons evenement De Amsterdamse Winterparade, onze namen verschillen dus wel degelijk." Ook zegt de organisatie dat ze niet wisten van het bestaan van de Winterparade. 

Andere opzet

De Winterparade van Mobile Arts heeft de afgelopen 17 jaar op verschillende plekken in Amsterdam gestaan en dit jaar zal dat in de Zuiderkerk zijn. Een ticket voor de Winterparade biedt een compleet avondprogramma. Gasten worden aan tafels gezet, waar een diner wordt uitgeserveerd, terwijl de hele avond muzikanten spelen, acrobaten hun kunsten vertonen en er voorstellingen worden gegeven. De Amsterdamse Winterparade is een grote overdekte kerstmarkt, vergelijkbaar met die in Londen en New York, inclusief een 700 vierkante meter grote schaatsbaan, een kermis, een disco en een bioscoop. 

De Winterparade wordt gehouden van 21 tot en met 30 december 2017 in de Zuiderkerk in Amsterdam. 
De Amsterdamse Winterparade vindt plaats van 22 december 2017 tot en met 1 januari 2018 in RAI Amsterdam

2017-11-06
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 
Brood-en banketbakkerij beurs Europain die van 3 tot en met 6 februari plaatsvond in Parijs, heeft ruim 52.000 bezoekers getrokken. Een derde daarvan kwam uit het buitenland. Nieuw dit jaar was het Europain Forum, een denktank voor de branche voor de jaren 2020.
 
De woondecoratiebeurs Maison&Objet Paris, die van 19 tot en met 23 januari 2018 plaatsvond, heeft in totaal 89.495 vakbezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is daarmee gestegen met 4% vergeleken bij de vorige januari-editie. Naast een stijging van het aantal Franse bezoekers, waren er met name meer bezoekers uit verre exportlanden, zoals China, U.S.A en Rusland. 
 
Evenementenvakbeurs EventSummit gaat de hele dag live streamen. Er wordt op 15 februari vanuit RAI Amsterdam online verslag gedaan van de activiteiten op de beursvloer, waar onder een interview met Duncan Stutterheim.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV