Magazine
Contact
Home
4.000 bezoekers op eerste MobiliteitsRAI
De eerste editie van de MobiliteitsRAI die plaatsvond van 19 tot en met 21 oktober 2017 heeft 4.000 bezoekers getrokken. Dat was fors minder dan vooraf ingeschat door organisatoren RAI Amsterdam en RAI Vereniging, maar toch is de beursorganisatie niet ontevreden over deze eerste opzet. 

De MobiliteitsRAI was verdeeld in een vakbeurs in de Europahal en een congresprogramma. Tijdens deze eerste editie lag de nadruk op producten, diensten en onderhoud gericht op trailer-, carrosseriebouw en inbouw van zwaar en licht wegtransport. Er waren 100 carrosserie-, trailer- en inbouw merken te bekijken, een bestelauto- en truckplein en een kennisprogramma. Het congresprogramma richtte zich op duurzame ontwikkelingen en transportoplossingen voor de toekomst.

Evaluatie

RAI Vereniging en RAI Amsterdam hebben de ambitie om de MobiliteitsRAI te laten groeien tot het platform waar alle modaliteiten, producten en diensten op het gebied van wegtransport vertegenwoordigd zijn. De komende tijd wordt besteed aan diepgaande evaluatie. “We hebben duidelijk gezegd dat we deze nieuwe opzet eerst gingen uitproberen. Met dat voor ogen kun je zeggen dat deze editie geslaagd was. Natuurlijk willen we voor 2019 uitbreiden, met bijvoorbeeld meer aandacht voor wegtransport. Het platform dat we hebben binnen de wegvervoersector is breed genoeg, dus daar liggen wel kansen”, aldus beursmanager Rikkert Graat.

2017-10-31
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 
Brood-en banketbakkerij beurs Europain die van 3 tot en met 6 februari plaatsvond in Parijs, heeft ruim 52.000 bezoekers getrokken. Een derde daarvan kwam uit het buitenland. Nieuw dit jaar was het Europain Forum, een denktank voor de branche voor de jaren 2020.
 
De woondecoratiebeurs Maison&Objet Paris, die van 19 tot en met 23 januari 2018 plaatsvond, heeft in totaal 89.495 vakbezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is daarmee gestegen met 4% vergeleken bij de vorige januari-editie. Naast een stijging van het aantal Franse bezoekers, waren er met name meer bezoekers uit verre exportlanden, zoals China, U.S.A en Rusland. 
 
Evenementenvakbeurs EventSummit gaat de hele dag live streamen. Er wordt op 15 februari vanuit RAI Amsterdam online verslag gedaan van de activiteiten op de beursvloer, waar onder een interview met Duncan Stutterheim.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV