Magazine
Contact
Home
Nederland met vijftig bedrijven naar CES 2018

Nederland heeft in 2018 weer een eigen paviljoen op de CES, de grootste techbeurs ter wereld. Vijftig kleine, jonge bedrijven die zich onder meer bezighouden met gezondheid en milieu, kunnen hun uitvindingen in Las Vegas laten zien aan de rest van de wereld. De delegatie zal worden geleid door prins Constantijn, leider van de StartupDelta. 
 

De bedrijven die zich van 9 tot en met 12 januari 2018 zullen presenteren op de CES zijn gespecialiseerd in vraagstukken over gezondheid en milieu. Het Nijmeegse MindAffect heeft bijvoorbeeld een programma gemaakt voor mensen met ALS, waarbij hersensignalen van de patiënt wordt gebruikt om te communiceren, wanneer mond en handen daar niet meer toe in staat zijn. Ninthway uit het Drentse Zwinderen mag in Las Vegas zijn zorghorloge laten zien. Dat meet de hartslag en temperatuur van de drager, ziet of iemand valt en kan alarm slaan.

Lightyear uit Helmond wil een zonneauto op de markt brengen. Het bedrijf is opgericht door studenten van de TU Eindhoven die hebben meegedaan aan een grote zonnerace in Australië. Solarus uit Venlo maakt zonnecollectoren, Hyko en Cohere uit Amsterdam willen mensen helpen elektriciteit te besparen.

 

2017-10-31
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 
Brood-en banketbakkerij beurs Europain die van 3 tot en met 6 februari plaatsvond in Parijs, heeft ruim 52.000 bezoekers getrokken. Een derde daarvan kwam uit het buitenland. Nieuw dit jaar was het Europain Forum, een denktank voor de branche voor de jaren 2020.
 
De woondecoratiebeurs Maison&Objet Paris, die van 19 tot en met 23 januari 2018 plaatsvond, heeft in totaal 89.495 vakbezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is daarmee gestegen met 4% vergeleken bij de vorige januari-editie. Naast een stijging van het aantal Franse bezoekers, waren er met name meer bezoekers uit verre exportlanden, zoals China, U.S.A en Rusland. 
 
Evenementenvakbeurs EventSummit gaat de hele dag live streamen. Er wordt op 15 februari vanuit RAI Amsterdam online verslag gedaan van de activiteiten op de beursvloer, waar onder een interview met Duncan Stutterheim.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV