Magazine
Contact
Home
Nederland met vijftig bedrijven naar CES 2018

Nederland heeft in 2018 weer een eigen paviljoen op de CES, de grootste techbeurs ter wereld. Vijftig kleine, jonge bedrijven die zich onder meer bezighouden met gezondheid en milieu, kunnen hun uitvindingen in Las Vegas laten zien aan de rest van de wereld. De delegatie zal worden geleid door prins Constantijn, leider van de StartupDelta. 
 

De bedrijven die zich van 9 tot en met 12 januari 2018 zullen presenteren op de CES zijn gespecialiseerd in vraagstukken over gezondheid en milieu. Het Nijmeegse MindAffect heeft bijvoorbeeld een programma gemaakt voor mensen met ALS, waarbij hersensignalen van de patiënt wordt gebruikt om te communiceren, wanneer mond en handen daar niet meer toe in staat zijn. Ninthway uit het Drentse Zwinderen mag in Las Vegas zijn zorghorloge laten zien. Dat meet de hartslag en temperatuur van de drager, ziet of iemand valt en kan alarm slaan.

Lightyear uit Helmond wil een zonneauto op de markt brengen. Het bedrijf is opgericht door studenten van de TU Eindhoven die hebben meegedaan aan een grote zonnerace in Australië. Solarus uit Venlo maakt zonnecollectoren, Hyko en Cohere uit Amsterdam willen mensen helpen elektriciteit te besparen.

 

2017-10-31
De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) heeft plannen voor een eigen kunst- en antiekbeurs. De PAN vinden ze te duur. Het plan is om in oktober 2018 een nieuwe beurs te introduceren in de voormalige rijkswerf Willemsoord in Den Helder.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze nieuwe rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de tweede editie spreken we Wendela de Goederen, eigenaresse van het Nederlandse badmodelabel BoxerinBlue. Zij neemt deel aan Masters of LXRY 2017 van 7 tot 11 december in RAI Amsterdam. Ze is te vinden op HAL 3, stand 333.
 
Logistica en ICT & Logistiek 2017 hebben respectievelijk 15.417 en 7.358 bezoekers verwelkomd. In de vernieuwde opzet konden bezoekers zich laten inspireren door exposanten, kennissessies, beurstours en tijdens de demonstraties op de Scala's Logistica. De beurzen vonden plaats van 28 tot en met 30 november in Jaarbeurs Utrecht.
 
De 40-jarige beurseditie van de SITEVI, de vakbeurs voor equipment en knowhow voor wijn- en olijfolieproductie en fruit- en groenteteelt, heeft ongeveer 57.000 professionals ontvangen. Dat is 5 procent meer vergeleken bij de voorgaande beurseditie in 2015. De beurs vond plaats van 28 tot en met 30 november 2017 in Montpellier.
 
Koelnmesse organiseert samen met de Duitse vereniging voor middenstanders op 3 en 4 juli 2018 de nieuwe beurs Indicom: Innovation.Digital.Community. Dit tweedaagse zakenplatform in Keulen wil onder het thema 'digitale transformatie' jonge ondernemers samenbrengen.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV