Magazine
Contact
Home
Sterk eerste halfjaar voor Duitse beurzen
De internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland vertonen een versnelde groei vergeleken met het jaar 2016. In de eerste helft van 2017 hebben de Duitse beurzen gemiddeld zo’n 3 procent meer exposanten en standoppervlakte geregistreerd ten opzichte van hun voorgaande edities. Het aantal bezoekers is gestegen met 1 procent.
 

Dit blijkt uit voorlopige berekeningen van de Duitse branche-organisatie voor de vakbeursindustrie AUMA.
De tussentijdse cijfers laten een beter resultaat zien dan over het volledige jaar 2016, toen het aantal exposanten steeg met 1,5 procent en de standoppervlakte met 1 procent. Het aantal bezoekers nam vorig jaar met 0,2 procent af.

Beurzen belangrijk

De reden voor het positieve resultaat in de eerste helft van het jaar is het goede verbruiks- en investeringsklimaat in Duitsland. Daarnaast is er in de industrie een wijdverbreid vertrouwen in de effectiviteit van het marketing- en communicatiemedium beurzen. Volgens een studie van AUMA beschouwt meer dan 80 procent van de exposerende bedrijven beurzen als belangrijk of zeer belangrijk in hun business-to-business communicatie.

Afgezwakte groei

Voor het hele jaar 2017 verwacht de AUMA een wat afgezwakte groei ten opzichte van de eerste helft van het jaar, omdat bij een aantal beurzen zich een lager aantal deelnemers lijkt af te tekenen. De branche-organisatie gaat er echter van uit dat de totale groei van de 157 in 2017 geplande grote vakbeurzen qua aantal exposanten en standoppervlakte hoger zal uitpakken dan in 2016.

Foto: HANNOVER MESSE 2017 © Deutsche Messe AG/Rainer Jensen2017-09-14
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 
Brood-en banketbakkerij beurs Europain die van 3 tot en met 6 februari plaatsvond in Parijs, heeft ruim 52.000 bezoekers getrokken. Een derde daarvan kwam uit het buitenland. Nieuw dit jaar was het Europain Forum, een denktank voor de branche voor de jaren 2020.
 
De woondecoratiebeurs Maison&Objet Paris, die van 19 tot en met 23 januari 2018 plaatsvond, heeft in totaal 89.495 vakbezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is daarmee gestegen met 4% vergeleken bij de vorige januari-editie. Naast een stijging van het aantal Franse bezoekers, waren er met name meer bezoekers uit verre exportlanden, zoals China, U.S.A en Rusland. 
 
Evenementenvakbeurs EventSummit gaat de hele dag live streamen. Er wordt op 15 februari vanuit RAI Amsterdam online verslag gedaan van de activiteiten op de beursvloer, waar onder een interview met Duncan Stutterheim.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV