Magazine
Contact
Home
Sterk eerste halfjaar voor Duitse beurzen
De internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland vertonen een versnelde groei vergeleken met het jaar 2016. In de eerste helft van 2017 hebben de Duitse beurzen gemiddeld zo’n 3 procent meer exposanten en standoppervlakte geregistreerd ten opzichte van hun voorgaande edities. Het aantal bezoekers is gestegen met 1 procent.
 

Dit blijkt uit voorlopige berekeningen van de Duitse branche-organisatie voor de vakbeursindustrie AUMA.
De tussentijdse cijfers laten een beter resultaat zien dan over het volledige jaar 2016, toen het aantal exposanten steeg met 1,5 procent en de standoppervlakte met 1 procent. Het aantal bezoekers nam vorig jaar met 0,2 procent af.

Beurzen belangrijk

De reden voor het positieve resultaat in de eerste helft van het jaar is het goede verbruiks- en investeringsklimaat in Duitsland. Daarnaast is er in de industrie een wijdverbreid vertrouwen in de effectiviteit van het marketing- en communicatiemedium beurzen. Volgens een studie van AUMA beschouwt meer dan 80 procent van de exposerende bedrijven beurzen als belangrijk of zeer belangrijk in hun business-to-business communicatie.

Afgezwakte groei

Voor het hele jaar 2017 verwacht de AUMA een wat afgezwakte groei ten opzichte van de eerste helft van het jaar, omdat bij een aantal beurzen zich een lager aantal deelnemers lijkt af te tekenen. De branche-organisatie gaat er echter van uit dat de totale groei van de 157 in 2017 geplande grote vakbeurzen qua aantal exposanten en standoppervlakte hoger zal uitpakken dan in 2016.

Foto: HANNOVER MESSE 2017 © Deutsche Messe AG/Rainer Jensen2017-09-14
De parkeergarage van MECC Maastricht is zaterdag 21 oktober 2017 het decor voor de Car Park Cannon Ball. Op dit urban cycling event zullen deelnemers op hun fiets alle verdiepingen van de parkeergarage beklimmen. De race is onderdeel van fietsbeurs Euro Cycling XP die in oktober plaatsvindt.
 
De VSK slaat een nieuwe weg in en gaat zich nadrukkelijker op de jonge vakman in de installatiebranche richten. Dat gebeurt vooraf met intensieve social media campagnes en op de beursvloer met meer aandacht voor beleving. Op 19 september is met een inspiratiesessie en de slogan 'Ons vak wordt steeds slimmer. Blijf scherp met VSK!' de aftrap voor VSK 2018 gegeven. De VSK vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.
RAI Amsterdam heeft de samenwerking met wereldwijd logistiek dienstverlener DB Schenker als officiële beursexpediteur met vijf jaar, tot en met 2023, verlengd. Het contract werd ondertekend tijdens de 50e editie van de International Broadcasting Convention die plaatsvond van 15 tot en met 19 september 2017.
 
Kind + Jugend, de Duitse vakbeurs met producten voor baby en kind, kan tevreden terugkijken op de editie van 2017. Er was een lichte groei aan zowel de bezoekerskant als het aantal standhouders en ook kwamen er meer van hen uit het buitenland. De beurs vond plaats van 14 tot en met 17 september in de Koelnmesse.
 
De derde editie van het evenement GroenTechniek Holland heeft ruim 16.000 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte ontvangen. Dat waren er minder dan in 2015 toen 21.806 bezoekers op de beurs afkwamen. De beurs vond plaats van 12 tot en met 14 september in Biddinghuizen onder stormachtige weersomstandigheden. 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV