Magazine
Contact
Home
Sterk eerste halfjaar voor Duitse beurzen
De internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland vertonen een versnelde groei vergeleken met het jaar 2016. In de eerste helft van 2017 hebben de Duitse beurzen gemiddeld zo’n 3 procent meer exposanten en standoppervlakte geregistreerd ten opzichte van hun voorgaande edities. Het aantal bezoekers is gestegen met 1 procent.
 

Dit blijkt uit voorlopige berekeningen van de Duitse branche-organisatie voor de vakbeursindustrie AUMA.
De tussentijdse cijfers laten een beter resultaat zien dan over het volledige jaar 2016, toen het aantal exposanten steeg met 1,5 procent en de standoppervlakte met 1 procent. Het aantal bezoekers nam vorig jaar met 0,2 procent af.

Beurzen belangrijk

De reden voor het positieve resultaat in de eerste helft van het jaar is het goede verbruiks- en investeringsklimaat in Duitsland. Daarnaast is er in de industrie een wijdverbreid vertrouwen in de effectiviteit van het marketing- en communicatiemedium beurzen. Volgens een studie van AUMA beschouwt meer dan 80 procent van de exposerende bedrijven beurzen als belangrijk of zeer belangrijk in hun business-to-business communicatie.

Afgezwakte groei

Voor het hele jaar 2017 verwacht de AUMA een wat afgezwakte groei ten opzichte van de eerste helft van het jaar, omdat bij een aantal beurzen zich een lager aantal deelnemers lijkt af te tekenen. De branche-organisatie gaat er echter van uit dat de totale groei van de 157 in 2017 geplande grote vakbeurzen qua aantal exposanten en standoppervlakte hoger zal uitpakken dan in 2016.

Foto: HANNOVER MESSE 2017 © Deutsche Messe AG/Rainer Jensen2017-09-14
De Margriet Winterfair, die dit jaar voor het eerst plaatsvindt in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch, is de eerste dagen goed bezocht. Hoewel de beurs in de Brabanthallen over meer vierkante meters beschikt ten opzichte van de Jaarbeurs in Utrecht is de beleving van bezoekers dat het drukker en sfeervoller is. De Margriet Winterfair wordt gehouden van 17 tot en met 23 november 2017.
 
Marked Events, organisator van tech-events GIG en WORSHIP, heeft de lancering van het Craft Drink Festival aangekondigd. Het tweedaagse event zal plaatsvinden op 28 en 29 juli 2018 in de NEC in Birmigham. Craft Drink Festival zal de tuinen van het gebouw benutten om een pop-up dorp neer te zetten met vooral veel brouwers, destillaten en eetstandjes. 
 
De winterse versie van de Dutch Comic Con in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit weekend zo'n 22.000 bezoekers getrokken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de eerste wintereditie van het evenement vorig jaar. De Comic Con is een evenement voor liefhebbers van strips, stripverfilmingen, tv-series, sciencefiction, fantasy, games en cosplay, een rollenspel waarin mensen zich kleden als hun (strip)helden.
 
De zevende editie van tech-event Bright Day is op 18 en 19 november 2017 door meer dan 22.000 mensen bezocht. Twee dagen lang stond Jaarbeurs Utrecht in het teken van gadgets, games, robots, smarthome, mixed reality en meer slimme technologie.
 
Beursorganisator Easyfairs lanceert op 17, 18 en 19 april 2018 de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrial maintenance met edities in Stuttgart, Dortmund, Antwerpen en Zurich. De vakbeurs biedt een platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud en asset management.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV