Magazine
Contact
Home
Concessieovereenkomst Brussels Expo opgeschort
De nieuwe concessieovereenkomst met Brussels Expo voor de concertzaal Koninklijk Circus is door een rechterlijke beslissing opgeschort in afwachting van een uitspraak ten gronde.
 

In november 2016 besliste het Brusselse stadsbestuur dat de concessie voor het Koninklijk Circus, een historische concertzaal met 2.000 zitjes in het centrum van Brussel, voor 27 jaar gegund zou worden aan de vzw Brussels Expo, die naast het tentoonstellingspark ook de zaal La Madeleine uitbaat. Die beslissing was in het nadeel van La Botanique, van oudsher uitbater van het Koninklijk Circus, die voor een nieuwe bieding een joint-venture was aangegaan met de uitbater van het Sportpaleis in Antwerpen.

Kortgeding

Een rechter in kortgeding besliste eerder dit jaar dat de procedure correct verlopen was en zette het licht op groen voor de exploitatie door Brussels Expo vanaf 1 juli 2017. De combinatie Botanique/Sportpaleis ging tegen deze beslissing in beroep, waarop een rechter in beroep oordeelde dat er wel degelijk sprake is van belangenvermenging en dat Brussels Expo een duidelijk voordeel had tegenover zijn concurrent. Het oordeel werkt opschortend: in afwachting van een uitspraak ten gronde kunnen voorlopig geen concerten georganiseerd worden in het Koninklijk Circus. Brussels Expo bestudeert ondertussen de uitwijkmogelijkheden voor de concerten die reeds vastgelegd werden.

 
 
 

2017-06-30
De bovencorridor van Rotterdam Ahoy tussen de Hallen 2 t/m 5 wordt de komende tijd volledig verwijderd. Gedurende negen weken gaat de bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) aan de slag met de sloop van de gehele constructie. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. 
 
Auto Prof Hardenberg gaat uitbreiden met een nieuw initiatief: Schade Experience Hal. Organisator Evenementenhal Easyfairs geeft daarmee antwoord op de vraag vanuit de markt naar meer beleving op de beursvloer. In de Schade Experience Hal zullen uitsluitend schade-gerelateerde bedrijven aanwezig zijn. De vakbeurs vindt plaats op 17 tot en met 19 oktober 2017 in Evenementenhal Hardenberg.
 
Voor haar tachtigste editie krijgt de Meubelbeurs van Brussel een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Als oudste vakbeurs voor meubilair in Europa kiest de Meubelbeurs voor een verrassend jonge look die dynamisme en zin voor vernieuwing uitstraalt.
 
Na vier intensieve beursdagen sloot de Vinexpo Bordeaux op 21 juni haar deuren. 2.300 exposanten uit 40 landen en 40.050 bezoekers (waarvan 47 procent internationaal, uit 150 landen) kwamen bijeen tijdens dit internationale vak-evenement voor wijn en gedistilleerd voor ontmoetingen, tekenen van contracten, ontdekken van noviteiten en de ontwikkeling van hun zakelijke netwerk.
 
De Belgische vakbeurs New Security krijgt een Nederlandse editie. De tweedaagse beurs waar distributeurs hun beveiligingsoplossingen laten zien zal identiek zijn aan de Belgische versie en zal op 5 en 6 april 2018 plaatsvinden in Expo Houten. De beurs zal tweejaarlijks georganiseerd worden door dezelfde organisator als de Belgische editie, uitgever FCO Media.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV