Magazine
Contact
Home
Concessieovereenkomst Brussels Expo opgeschort
De nieuwe concessieovereenkomst met Brussels Expo voor de concertzaal Koninklijk Circus is door een rechterlijke beslissing opgeschort in afwachting van een uitspraak ten gronde.
 

In november 2016 besliste het Brusselse stadsbestuur dat de concessie voor het Koninklijk Circus, een historische concertzaal met 2.000 zitjes in het centrum van Brussel, voor 27 jaar gegund zou worden aan de vzw Brussels Expo, die naast het tentoonstellingspark ook de zaal La Madeleine uitbaat. Die beslissing was in het nadeel van La Botanique, van oudsher uitbater van het Koninklijk Circus, die voor een nieuwe bieding een joint-venture was aangegaan met de uitbater van het Sportpaleis in Antwerpen.

Kortgeding

Een rechter in kortgeding besliste eerder dit jaar dat de procedure correct verlopen was en zette het licht op groen voor de exploitatie door Brussels Expo vanaf 1 juli 2017. De combinatie Botanique/Sportpaleis ging tegen deze beslissing in beroep, waarop een rechter in beroep oordeelde dat er wel degelijk sprake is van belangenvermenging en dat Brussels Expo een duidelijk voordeel had tegenover zijn concurrent. Het oordeel werkt opschortend: in afwachting van een uitspraak ten gronde kunnen voorlopig geen concerten georganiseerd worden in het Koninklijk Circus. Brussels Expo bestudeert ondertussen de uitwijkmogelijkheden voor de concerten die reeds vastgelegd werden.

 
 
 

2017-06-30
De 2018 editie van PromZ.live zal een heel jaar te bezoeken zijn. De vakbeurs voor actiemarketing, promotionele producten en relatiegeschenken die plaatsvindt op 16 en 17 mei in Rotterdam Ahoy wordt tijdens de beursdagen in zijn geheel vastgelegd via 360° fotografie.
 
De Huishoudbeurs is op zaterdagochtend 17 februari sportief geopend door Irene Moors, Remy Bonjasky en beursmanager Nicole Babay. Met een heuse trolley-workout werd het startsein gegeven voor de 73e editie van de publieksbeurs De Huishoudbeurs is geopend tot en met zondag 25 februari in RAI Amsterdam.
 
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 
Brood-en banketbakkerij beurs Europain die van 3 tot en met 6 februari plaatsvond in Parijs, heeft ruim 52.000 bezoekers getrokken. Een derde daarvan kwam uit het buitenland. Nieuw dit jaar was het Europain Forum, een denktank voor de branche voor de jaren 2020.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV