Magazine
Contact
Home
Concessieovereenkomst Brussels Expo opgeschort
De nieuwe concessieovereenkomst met Brussels Expo voor de concertzaal Koninklijk Circus is door een rechterlijke beslissing opgeschort in afwachting van een uitspraak ten gronde.
 

In november 2016 besliste het Brusselse stadsbestuur dat de concessie voor het Koninklijk Circus, een historische concertzaal met 2.000 zitjes in het centrum van Brussel, voor 27 jaar gegund zou worden aan de vzw Brussels Expo, die naast het tentoonstellingspark ook de zaal La Madeleine uitbaat. Die beslissing was in het nadeel van La Botanique, van oudsher uitbater van het Koninklijk Circus, die voor een nieuwe bieding een joint-venture was aangegaan met de uitbater van het Sportpaleis in Antwerpen.

Kortgeding

Een rechter in kortgeding besliste eerder dit jaar dat de procedure correct verlopen was en zette het licht op groen voor de exploitatie door Brussels Expo vanaf 1 juli 2017. De combinatie Botanique/Sportpaleis ging tegen deze beslissing in beroep, waarop een rechter in beroep oordeelde dat er wel degelijk sprake is van belangenvermenging en dat Brussels Expo een duidelijk voordeel had tegenover zijn concurrent. Het oordeel werkt opschortend: in afwachting van een uitspraak ten gronde kunnen voorlopig geen concerten georganiseerd worden in het Koninklijk Circus. Brussels Expo bestudeert ondertussen de uitwijkmogelijkheden voor de concerten die reeds vastgelegd werden.

 
 
 

2017-06-30
Kind + Jugend, de Duitse vakbeurs met producten voor baby en kind, kan tevreden terugkijken op de editie van 2017. Er was een lichte groei aan zowel de bezoekerskant als het aantal standhouders en ook kwamen er meer van hen uit het buitenland. De beurs vond plaats van 14 tot en met 17 september in de Koelnmesse.
 
De derde editie van het evenement GroenTechniek Holland heeft ruim 16.000 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte ontvangen. Dat waren er minder dan in 2015 toen 21.806 bezoekers op de beurs afkwamen. De beurs vond plaats van 12 tot en met 14 september in Biddinghuizen onder stormachtige weersomstandigheden. 
De vakbeurs Auto Prof en het kennisevenement AMT Live gaan de krachten bundelen en voegen beide evenementen samen. De samenwerking staat voor de duur van minimaal drie jaar met intentie tot langer. De eerste combi-editie vindt plaats van 30 januari tot en met 1 februari 2018 in Gorinchem.
 
De Internationale Hondententoonstelling wordt nog zeker 4 jaar in MECC Maastricht georganiseerd. Organisator Stichting Honden Tentoonstelling Maastricht (HTM) heeft bijgetekend tot 2021. De stichting is de oudste klant van het MECC en organiseert jaarlijks in het laatste weekend van september de rashondententoonstelling. Dit jaar vindt de 38e editie plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober.
De internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland vertonen een versnelde groei vergeleken met het jaar 2016. In de eerste helft van 2017 hebben de Duitse beurzen gemiddeld zo’n 3 procent meer exposanten en standoppervlakte geregistreerd ten opzichte van hun voorgaande edities. Het aantal bezoekers is gestegen met 1 procent.
 
oktober | november | »»
Beursagenda Beursagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV