Magazine
Contact
Home
Vakbeurs Transport & Logistics verhuist in 2018 naar Evenementenhal Gorinchem
De volgende editie van Transport & Logistics in 2018 zal plaatsvinden in de Evenementenhal in Gorinchem. Dit jaar was nog Rotterdam Ahoy op 29, 30 november en 1 december het platform van de vakbeurs waar ruim 120 exposanten zich presenteerden op het gebied van logistieke dienstverlening, multimodaal transport, havens en scheepvaart, material handling en IT. In totaal kwamen 4.052 bezoekers kijken en luisteren naar de seminars, het warehouse van de toekomst en de interactieve workshops over visualiseren van interne en ketenprocessen. 

 

De afgelopen jaren was Rotterdam Ahoy het onderkomen van de tweejaarlijkse vakbeurs maar daar komt in 2018 verandering in. Group Exhibition Director
Bas van Gent: ‘Afgelopen zomer vond een grote acquisitie plaats. Artexis Easyfairs nam de Evenementenhal en haar drie venues over. Doordat deze hallen nu in eigen beheer zijn, kunnen we optimaal ons gastheerschap benutten, een nog betere service verlenen en zowel de exposanten als bezoekers voorzien van allerlei operationele voordelen’.

Gedurende de afgelopen drie beursdagen van Transport & Logistics hebben bedrijven als Bolk Transport, Bos Logistics, De Rijke Groep, E. van Wijk Group, GEODIS, Gondrand International, ID Logistics Benelux, Jan de Rijk Logistics, Meeus Group, PostNL Pakketten, Sluyter Logistics, Stow Nederland, Visbeen Transport, Willy Naessens Industriebouw Nederland, XPO Logistics en natuurlijk hoofdsponsor ABN AMRO de bezoekers kunnen informeren over de laatste trends en ontwikkelingen uit hun sector. Het exposantenaanbod is met 30 procent gestegen. 82 procent van de bezoekers geeft aan na de beurs contact op te nemen met één van de exposanten om tot zaken te komen.

Nieuw dit jaar was het Starters Pavilion. Zes startende ondernemers namen hieraan deel om met een kleine investering meer bekenbaarheid voor hun bedrijf te verkrijgen. 70 procent van de bezoekers geeft aan de volgende editie opnieuw te bezoeken. Op woensdag 30 november vond het Transport & Logistics Night Event plaats waar de hele sector bijeenkwam om onder het genot van een drankje te netwerken in een informele sfeer. 

Exposanten en bezoekers hebben gedurende drie dagen van Transport & Logistics gebruik kunnen maken van nieuwe marketingtechnologie. Bezoekers konden door middel van een chip in hun badge digitaal informatie verzamelen door hun badge langs een sticker op de stand van de gewenste exposant te halen. Bezoekers kregen aan het einde van de beursdag een mail met daarin alle gescande informatie. Exposanten kregen op hun beurt na afloop van de beurs een overzicht van bezoekers die hun sticker hadden gescand. 72 procent van de bezoekers gebruikte deze technologie om extra informatie te vergaren. 

 De volgende editie van Transport & Logistics vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem van 20 t/m 22 november 2018.

2016-12-16
Duitse beurzen die zich op een regionaal publiek richten hebben het goed gedaan in 2016. Ze blijven een wezenlijke bouwsteen in de communicatie met regionale doelgroepen, zo blijkt uit berekeningen van de AUMA, Institut der Deutschen Messewirtschaft.
 
Bezoekers van internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland verblijven gemiddeld 1,6 dag op de beursvloer. Dit blijkt uit een analyse van enquêtes onder vakbezoekers op 107 beurzen in 2016.
 
De tweede editie van Out of the Box 2017 groeit met meer dan 30 procent. Ruim eenvijfde van de deelnemende leveranciers is internationaal. Tijdens het grootste event voor de juwelier, fashionstore en conceptstore in de Benelux presenteren meer dan 250 merken zich op 10 en 11 september in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 
GroenTechniek Holland krijgt een pop-up stadspark. Op Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals tonen Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo’n 3.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is.
 
De bovencorridor van Rotterdam Ahoy tussen de Hallen 2 t/m 5 wordt de komende tijd volledig verwijderd. Gedurende negen weken gaat de bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) aan de slag met de sloop van de gehele constructie. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV