Magazine
Contact
Home
Horecava 2017 uitgebreid met extra hal
Horecava 2017 is uitgebreid met een extra hal, die geheel gewijd is aan Food. Naast aanbieders van levensmiddelen en versproducten is hier ruim aandacht voor de Wereldkeuken met een Aziatisch en een Italiaans paviljoen. In deze hal bevindt zich ook het nieuwe onderdeel Van Bron tot Bord in Nederland waarbij lokale en duurzame producten uit Nederlandse provincies centraal staan en toonaangevende chefs demonstraties en workshops geven.
 

Andere primeurs

In een andere hal zijn Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij voor het eerst samen te vinden. Nieuw is hier Barista Bonanza; het koffiepodium van SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) waar internationale barista’s de nieuwste koffietrends presenteren. Een andere primeur is Boon & Blad; in een kas vol beleving wordt de oorsprong en productie van koffie gevisualiseerd. Ook is hier een bar waar foodpairing en batch brew coffee centraal staan.

In dezelfde hal vormt de Bakkerij van de (V)Oorsprong een nieuw partnership met het Nationale Boulangerie Team en het Nationale Patisserie team, die zich hiermee voor het eerst zullen presenteren aan de Nederlandse markt. Een echte eyecatcher is het No Waste Village, waar aandacht is voor duurzaamheid en voedselverspilling. Door middel van een Groene Route kunnen bezoekers bovendien gemakkelijk alle duurzame bedrijven op de beursvloer vinden.

Het vernieuwde InnovationLAB heeft als thema Food & Hospitality. Naast een exclusief seminarprogramma voor genodigden wordt hier in diverse cases een toekomstvisie getoond voor bezoekers uit de kanalen On the go, Retail, Facilitair en Leisure.

Strakkere indeling

De indeling van de segmenten is de komende editie nog strakker, dit maakt het voor de bezoeker heel overzichtelijk. Net als vorig jaar zijn het er weer acht: 1. Dranken, 2. Food, 3. Fastservice, 4. Bakkerij, 5. Koffie, Thee & Cacao, 6. Grootkeuken, 7. Inrichting & Inventaris en 8. Dienstverlening.

Evenementen zoals de NK voor Koks zijn er weer, net als de Lekkerste Wedstrijden, met voor het eerst een strijd om de lekkerste Maaltijdsalade en de Lekkerste Gehaktbal. Het Festivalplein in de Drankenhal is dit keer nog groter en succesvolle pop-ups zoals de Bierfabriek keren terug. Nieuwe exposanten zijnSMEG Nederland, CUP&CINO, CSM Benelux, Animo, Bakkers Brigade, McCain, Oma Bobs Snacks, Vers 24/7, Fuiteveal, Groenrijk Hoveniers en Dawn Foods. Dankzij het groeiende animo is de beurs al voor 90 procent volgeboekt.

Proef de toekomst

Horecava 2017 heeft als thema Proef de toekomst en speelt in op de elkaar steeds sneller opvolgende technologische ontwikkelingen en trends in de horeca en de toenemende aandacht voor ambacht en duurzaamheid.  De nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie vindt van 9 tot en met 12 januari 2017 plaats in RAI Amsterdam.


 

2016-10-12
De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) heeft plannen voor een eigen kunst- en antiekbeurs. De PAN vinden ze te duur. Het plan is om in oktober 2018 een nieuwe beurs te introduceren in de voormalige rijkswerf Willemsoord in Den Helder.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze nieuwe rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de tweede editie spreken we Wendela de Goederen, eigenaresse van het Nederlandse badmodelabel BoxerinBlue. Zij neemt deel aan Masters of LXRY 2017 van 7 tot 11 december in RAI Amsterdam. Ze is te vinden op HAL 3, stand 333.
 
Logistica en ICT & Logistiek 2017 hebben respectievelijk 15.417 en 7.358 bezoekers verwelkomd. In de vernieuwde opzet konden bezoekers zich laten inspireren door exposanten, kennissessies, beurstours en tijdens de demonstraties op de Scala's Logistica. De beurzen vonden plaats van 28 tot en met 30 november in Jaarbeurs Utrecht.
 
De 40-jarige beurseditie van de SITEVI, de vakbeurs voor equipment en knowhow voor wijn- en olijfolieproductie en fruit- en groenteteelt, heeft ongeveer 57.000 professionals ontvangen. Dat is 5 procent meer vergeleken bij de voorgaande beurseditie in 2015. De beurs vond plaats van 28 tot en met 30 november 2017 in Montpellier.
 
Koelnmesse organiseert samen met de Duitse vereniging voor middenstanders op 3 en 4 juli 2018 de nieuwe beurs Indicom: Innovation.Digital.Community. Dit tweedaagse zakenplatform in Keulen wil onder het thema 'digitale transformatie' jonge ondernemers samenbrengen.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV