Magazine
Contact
Home
Horecava 2017 uitgebreid met extra hal
Horecava 2017 is uitgebreid met een extra hal, die geheel gewijd is aan Food. Naast aanbieders van levensmiddelen en versproducten is hier ruim aandacht voor de Wereldkeuken met een Aziatisch en een Italiaans paviljoen. In deze hal bevindt zich ook het nieuwe onderdeel Van Bron tot Bord in Nederland waarbij lokale en duurzame producten uit Nederlandse provincies centraal staan en toonaangevende chefs demonstraties en workshops geven.
 

Andere primeurs

In een andere hal zijn Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij voor het eerst samen te vinden. Nieuw is hier Barista Bonanza; het koffiepodium van SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) waar internationale barista’s de nieuwste koffietrends presenteren. Een andere primeur is Boon & Blad; in een kas vol beleving wordt de oorsprong en productie van koffie gevisualiseerd. Ook is hier een bar waar foodpairing en batch brew coffee centraal staan.

In dezelfde hal vormt de Bakkerij van de (V)Oorsprong een nieuw partnership met het Nationale Boulangerie Team en het Nationale Patisserie team, die zich hiermee voor het eerst zullen presenteren aan de Nederlandse markt. Een echte eyecatcher is het No Waste Village, waar aandacht is voor duurzaamheid en voedselverspilling. Door middel van een Groene Route kunnen bezoekers bovendien gemakkelijk alle duurzame bedrijven op de beursvloer vinden.

Het vernieuwde InnovationLAB heeft als thema Food & Hospitality. Naast een exclusief seminarprogramma voor genodigden wordt hier in diverse cases een toekomstvisie getoond voor bezoekers uit de kanalen On the go, Retail, Facilitair en Leisure.

Strakkere indeling

De indeling van de segmenten is de komende editie nog strakker, dit maakt het voor de bezoeker heel overzichtelijk. Net als vorig jaar zijn het er weer acht: 1. Dranken, 2. Food, 3. Fastservice, 4. Bakkerij, 5. Koffie, Thee & Cacao, 6. Grootkeuken, 7. Inrichting & Inventaris en 8. Dienstverlening.

Evenementen zoals de NK voor Koks zijn er weer, net als de Lekkerste Wedstrijden, met voor het eerst een strijd om de lekkerste Maaltijdsalade en de Lekkerste Gehaktbal. Het Festivalplein in de Drankenhal is dit keer nog groter en succesvolle pop-ups zoals de Bierfabriek keren terug. Nieuwe exposanten zijnSMEG Nederland, CUP&CINO, CSM Benelux, Animo, Bakkers Brigade, McCain, Oma Bobs Snacks, Vers 24/7, Fuiteveal, Groenrijk Hoveniers en Dawn Foods. Dankzij het groeiende animo is de beurs al voor 90 procent volgeboekt.

Proef de toekomst

Horecava 2017 heeft als thema Proef de toekomst en speelt in op de elkaar steeds sneller opvolgende technologische ontwikkelingen en trends in de horeca en de toenemende aandacht voor ambacht en duurzaamheid.  De nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie vindt van 9 tot en met 12 januari 2017 plaats in RAI Amsterdam.


 

2016-10-12
Logistics & Distribution heeft in combinatie met Empack en Automation op 5 en 6 april zo'n 8.300 bezoekers ontvangen. Het was voor het eerst dat de drie vakbeurzen voor de verpakkingsindustie en de logistieke markt samen georganiseerd werden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.
 
Rotterdam Ahoy organiseert in samenwerking met founding partners het nieuwe platform VEG., wat staat voor Vak Event Groentehelden. Het event dat op 20 en 21 juni 2018 zal plaatsvinden in de Onderzeebootloods in Rotterdam is voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met versproducten. Beleving, inspiratie en de toekomst staan centraal.
 
MECC Maastricht organiseert van 20 tot en met 22 oktober 2017 het nieuwe event Euro Cycling XP. Het evenement is een coproductie van Euro Cycling XP, Flanders Bike Valley en MECC Maastricht. Doel van oud-wielrenner en initiator Stephan Räkers is het gat te dichten dat aan het eind van het wieler- en MTB seizoen ontstaat en loopt tot aan het volgend voorjaar wanneer fietsbeurzen als BikeMotion en de Fiets-en Wandelbeurs plaatsvinden.
 
Vakdagen Parket & Woninginrichter (VPWI) gaat per direct verder als Interieur Collectie Dagen. VPWI is van oorsprong een vloeren vakbeurs. Door de uitbreiding van verschillende segmenten in de afgelopen jaren en de samenwerking met Kone advies (organisator van Floor Expo) vond organisator Evenementenhal het tijd voor een nieuwe naam die beter past bij het huidige concept.
 
Evenementenhal Hardenberg heeft een aantal nieuwe speerpunten opgesteld voor de editie van Recreatie Vakbeurs in november 2017. Dit na overleg met specialisten uit de branche. De beurs wordt landelijk gepositioneerd en zal ook meer op exposanten en bezoekers uit België en Duitsland mikken. Daarvoor zijn er meer blikvangers nodig op de beursvloer. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
juni | juli | »»
Beursagenda Branceagenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV