Magazine
Contact
Home
Slotbericht BouwXPO 2015
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 

Het officiële slotbericht


Na 3 beursdagen kan BOUWXPO terug kijken op een meer dan geslaagde editie. De 172 exposanten – goed voor een stijging van 13% ten opzichte van de vorige editie – mochten in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Ook hier een stijging van het gemiddeld aantal bezoekers per dag met 6.8%. De West-Vlaamse bouwsector is duidelijk klaar voor een heropleving!
 
BOUWXPO is na slechts 3 edities reeds uitgegroeid tot een zeer complete beurs voor de regio Groot-Kortrijk. De 172 exposanten (van woningbouwbedrijven, makelaars en projectontwikkelaars tot producenten, verdelers en installateurs van (ver)bouwmaterialen, -producten en –diensten en dit in de ruimste zin van het woord) vertegenwoordigden alle fases van het (ver)bouwproces, van idee tot realisatie.
Dit ruime aanbod in combinatie met de kwaliteit van de bezoekers (lees: met heel concrete (ver)bouwplannen) zorgt ervoor dat BOUWXPO de vooropgestelde rol van inspiratieplatform - voor iedere particulier die een eigen woning wil bouwen, kopen, inrichten, renoveren, optimaliseren en/of energiezuinig maken – ook deze editie meer dan vervuld heeft.
Positieve geluiden dus door de exposanten aangaande de kwaliteit van de bezoeker. Daar waar de vorige editie van BOUWXPO nog 4 beursdagen telde (en bijgevolg ook een hoger finaal bezoekersaantal), werd voor deze editie beslist om alles te gaan concentreren op 3 beursdagen. Dit zorgde niet enkel voor een hoger gemiddelde qua aantal bezoekers per dag, maar ook de kwaliteit van de bezoeker lag volgens de exposanten een pak hoger. Meer gerichte vragen en concrete projecten is een veelgehoorde opmerking.
 
Naast het aanbod van de exposanten zorgde de organisatie voor een evenwichtig en goed gevuld ondersteunend programma met onder andere infosessies van interieurarchitect Filip Deslee en Livios. Alle infosessies konden op heel wat bijval rekenen en 1 gelukkige winnaar ging zelfs naar huis met een gratis interieuradvies sessie ter waarde van € 3.000 van de hand van Filip Deslee.
 
Net zoals bij de vorige 2 edities werd het opzet van de beurs en de aankleding van de standen als bijzonder smaakvol ervaren door de bezoekers. BOUWXPO onderscheidt zich op dit gebied klaarblijkelijk van andere bestaande initiatieven en dit viel duidelijk in de smaak bij zowel de exposanten als de bezoekers.
 
“Ondertussen zijn we reeds druk bezig met de voorbereidingen voor BOUWXPO 2016”, aldus Peter Vanbrackel, organisator van BOUWXPO. “ Afspraak dus op vrijdag 11 (Wapenstilstand), zaterdag 12 en zondag 13 november 2016 voor de 4de editie van BOUWXPO.
 

2015-12-03
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV