Magazine
Contact
Home
Slotbericht Festivak 2015
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.

Het officiële slotbericht

 
De organisatie kijkt terug op een succesvolle 19e editie van Festivak in de Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten. Bezoekers lieten zich informeren over uiteenlopende zaken zoals podia, AV techniek en LED screens, wifi op locatie, crowd management en logistiek, verhuur van sanitaire voorzieningen, verhuur van tijdelijke stroom en klimaatbeheersing, verhuur van meubilair/tapijt/verlichting, decor ontwerp, polsbandjes/lanyards/consumptiemunten, entertainment, concept creatie, etc.
 
Ruim 5.200 bezoekers hebben Festivak bezocht. Onder de bezoekers van Festivak vallen organisatoren van ieder type (publieks)evenement, vertegenwoordigers van publieke en gemeentelijke organisaties en professionals die op andere wijze betrokken zijn bij de organisatie en realisatie van evenementen.
 
Het doel van Festivak is het informeren van bezoekers over de laatste ontwikkelingen en trends binnen de gehele (publieks)evenementenbranche. Zo konden bezoekers zelf de noviteit ‘cashless betalen’ ervaren. Bezoekers konden vooraf een account aanmaken of op de dag zelf een tegoed op een pasje laten storten, waarmee ze bij alle cateringpunten cashless konden betalen. Een kleine 500 bezoekers heeft hiervan gebruik gemaakt.
 
Dit jaar heeft Festivak een centraal thema meegekregen, namelijk: ‘Technologie & Beleving’. Zowel op de beursvloer als tijdens het inhoudelijke programma werd hier ruimschoots aandacht aan besteed. Op de beursvloer konden bezoekers de ultieme belevenis ervaren in de 360 DomeXperience: een Media concept waarbij de 4 zintuigen ZIEN, VOELEN, HOREN en RUIKEN geprikkeld werden met een 360 graden projectie met VJ’s Visuals, SilentDJ's, een trilvloer en geuren.
 
Het inhoudelijke programma vond plaats verdeeld over 3 zalen. De best bezochte presentaties tijdens dit programma waren die van Allan Hardenberg, CEO van ALDA Events over de ‘Silicon Valley of the Dance’ en van Marcel Mingers, CEO van Extrema over de onderscheidende factor van Extrema events. Daarnaast werden diverse expertsessie goed bezocht, waaronder de sessie over content marketing van Patrick Petersen en de sessies van de V.V.E.M. over de leermomenten van 2015, normen & regels en Celebrate Safe. EventBranche presenteerde het Kennispaviljoen en hier werden interessante tips gegeven en bezoekers volledig bijgepraat over trends en de toekomst van eventmanagement en de evenementenbranche.
 
Daarnaast bleek het studentenprogramma in samenwerking met Y-Live, powered by CLC-VECTA, op 26 november een groot succes. Studenten konden zich hiervoor apart aanmelden en werden vanaf 15.00 uur toegelaten tot de beursvloer. Robert de Vries van Quality Bookings vertelde hoe hij aankijkt tegen ondernemen binnen de evenementenbranche en gaf tips & tricks aan de studenten. Na zijn inleiding gaven 10 jonge ondernemers aan waar zij kansen zagen liggen binnen de evenementenbranche en lichtten in een korte pitch hun innovatieve producten en diensten toe.
 
Festivak vindt om en om plaats in Nederland en België. En de aankomende editie zal dan ook in België plaatsvinden. De organisatie viert vol trots de 20e jubileum editie van Festivak en dit is reden voor een feestje! In de loop van de jaren is dit event uitgegroeid tot dé vakbeurs voor de evenementenbranche. Ook is het aantal exposanten op de beursvloer is enorm toegenomen: daarom is er voor Festivak België een andere locatie gekozen. Festivak België zal plaatsvinden op 9 en 10 november 2016 in de Nekkerhal te Mechelen. En net als alle andere jaren zal de toegang voor bezoekers GRATIS zijn.

 

2015-12-01
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV