Magazine
Contact
Home
Slotbericht World Efficiency 2015
World Efficiency 2015, het grootste vakevenement met oplossingen voor minder impact op natuurlijke hulpbronnen en lager koolstofverbruik, werd bezocht door 10.472 vakbezoekers afkomstig uit 76 landen. De nieuwe vakbeurs vond plaats van 13 tot en met 15 oktober in beurscomplex Paris Porte de Versailles op 15 oktober .
 

Het officiële slotbericht
 

Onderweg naar een CO2-vrije en circulaire economie

De World Efficiency, het grootste vakevenement met oplossingen voor minder impact op natuurlijke hulpbronnen en lager koolstofverbruik, sloot de deuren van het beurscomplex Paris Porte de Versailles op 15 oktober jl. De nieuwe vakbijeenkomst bracht gedurende drie dagen een groot panel van milieuprofessionals, instellingen, energie, bouw en industrie bijeen, om hun betrokkenheid voor het behoud van hulpbronnen en het klimaat te delen. In totaal bezochten 10.472 vakbezoekers afkomstig uit 76 landen de World Efficiency.

Tijdens de officiële opening door Ségolène Royal, de Franse Minister van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie, werden verschillende prijzen uitgereikt en de fundamentele rol van bedrijven in de actuele energietransitie benadrukt. De organisatie van de World Efficiency is er in geslaagd om tijdens deze eerste editie een platform voor cleantech innovaties neer te zetten, gebaseerd op intersectorale samenwerking en multipolaire uitwisseling.

Het druk bezochte congres vormde het hoogtepunt van de World Efficiency, de kwaliteit van de onderwerpen en de sprekers(¹) werd enorm gewaardeerd en onderstreepte de belangstelling van professionals voor nieuwe economische modellen en oplossingen voor een beperking van de gevolgen op milieu en klimaat. Met name de interventies over belangrijke thema’s als circulaire economie en koolstofvrije bouw en transport trokken volle zalen, evenals de sessies over cleantech, hernieuwbare energie, grondstoffen en energieopslag. Diezelfde belangen werden belicht op de stands van exposanten die tijdens de World Efficiency hun innovaties presenteerden (b.v.: Environnement SA, Colas, Urmet, Assystem…) en tijdens de prijsuitreikingen.

De World Efficiency presenteerde een breed scala aan oplossingen, zowel tijdens de vakbeurs als tijdens het congres, met bijvoorbeeld verschillende collectieve paviljoens (Advancity, Axelera, Club Ademe International, KIC-InnoEnergy, Village Spatial…) die start-ups of jonge innovatieve bedrijven op het gebied van industriële ontwikkeling bijeen brachten. De eerste Eco-Innovation Summit heeft woord gehouden en onder meer gespecialiseerde marktspelers in big data voor connected cities,  massieve opslag van elektriciteit of het samenbrengen van spelers uit de bosbouwsector. Dankzij de eindconferentie, bestaande uit een selectie van de oplossingen die tijdens de  drie beursdagen werden gepresenteerd,  werden oplossingen voor de kernthema’s zoals energie, smart grids, energie efficiënte, isolatie van gebouwen, lucht metrologie, terugwinning van materialen en engineering voor de duurzame stad gepresenteerd.

Op het gebied van multipolariteit kenden de speciale beursruimtes en internationale evenementen eveneens een groot succes.  Bijvoorbeeld de actie Overzeese Gebieden waar verschillende vooraanstaande bedrijven werden verwelkomd evenals een grote delegatie van 150 burgemeesters afkomstig uit verschillende gebieden (Antillen, Frans-Guyana, Réunion,…). Zeer geslaagd was het initiatief van Nordic Effiency, bestaande uit de samenwerking van marktspelers uit vijf Noord-Europese landen, voorlopers op het gebied van efficiëntie.  Eveneens de ruimte ‘Projects & Initiatives from the South’ trok veel publiek met een overzicht in nieuwe projecten in Afrika en Latijns Amerika en tenslotte stonden ook de internationale paviljoens  (met name Argentinië en Korea) in de belangstelling.  

De ontwikkeling van de competenties was prominent aanwezig tijdens het hele evenement, met name als het gaat om de evolutie van beroepen die verband houden met ecologische en energietransitie gebaseerd op digitale middelen.

Engineering speelde een belangrijke rol in verschillende strategieën gericht op oplossingen voor actuele maatschappelijke en industriële belangen. In de vorm van de 14e editie van de ‘meet.ING’ afspraken, heeft Syntec-Engineering het thema duurzame en connected city belicht (hernieuwbare energie, groene chemie, stedelijke logistiek, gegevensbeheer,…) en over de toepassing op internationaal niveau, met name in Afrika. Tenslotte kwamen hier bijna 1.500 studenten en jong-diplomeerden bijeen, de toekomstige kracht voor de transformatie van onze economie.

Deze eerste editie van de World Efficiency heeft tenslotte de schijnwerpers gezet op de opkomende markt voor zuinig brongebruik en laag koolstofverbruik. Het was dé gelegenheid voor alle belangrijke marktspelers om een positie in te nemen, zes weken voorafgaand aan de klimaatconferentie in Parijs. Daarnaast werd aan professionals de mogelijkheid geboden om deze oplossingen te implementeren. Een vervolg op deze ontwikkelingen is nu reeds gepland met een tweede editie van de World Efficiency, van 17 tot en met 19 oktober 2017, in het expositiecomplex Paris Porte de Versailles. Met hetzelfde uitgangspunt, organiseert de World Efficiency ‘La Galerie’, van 2 tot en met 9 december 2015 in het beurscomplex van Le Bourget, tijdens de klimaatconferentie COP21/CMP11.
 

2015-11-09
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
april | mei | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV