Magazine
Contact
Home
Slotbericht Logistica 2015
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 

Het officiële slotbericht

Lof bij bezoekers en exposanten voor Logistica 2015

'Een uitstekende Logistica'. 'Na drie dagen hadden we onze doelstellingen al gehaald. 'Meer dan compleet, veel positieve reacties van bezoekers.' Aldus enthousiaste exposanten. Logistica 2015 is weer achter de rug. Na drie jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Volgens Brand Manager Martijn de Weerd van Jaarbeurs en directeur van de Stichting Logistica Jan Hommes zijn de verwachtingen ruimschoots ingelost.

Beide heren kijken terug op een uitstekende beurs, met een nagenoeg zelfde bezoekcijfer als drie jaar geleden. Logistica trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers waren en masse te spreken over wat ze aantroffen in Utrecht. Een representatieve beurs, waar alle marktleiders aanwezig waren, inspiratie in de vorm van twee maal Scala Logistica en heel veel demonstraties op de stands van exposanten. De claim van Logistica dat je in één dag wordt bijgepraat over alle innovaties en naar huis gaat met een portie inspiratie is volgens bezoekers voor 100 procent uitgekomen. Ze gaven de beurs het rapportcijfer 7.5. Hoger dan de editie twee jaar geleden.


Goed gevulde portemonnee

Martijn de Weerd van Jaarbeurs: “Het concept Logistica oogst lof bij bezoekers en exposanten. De aantrekkende economie is Logistica niet voorbij gegaan. 34 procent van de bezoekers, zo blijkt uit onze enquête, is met concrete investeringsplannen naar Utrecht afgereisd en liep plat gezegd met een goed gevulde portemonnee over de beursvloer. Exposanten op hun beurt merkten dit. Ik ben exposanten tegengekomen die na drie dagen hun targets al hadden gehaald. Dit zijn geen uitzonderingen. Ik heb werkelijke geen exposant gesproken die ontevreden was.”

Directeur Jan Hommes van de Stichting Logistica deelt de mening van De Weerd. “Ik heb veel exposanten gesproken. Alleen maar goede woorden en veel superlatieven. Ik ben trotse mensen tegengekomen die het beurssucces nu gaan omzetten in concrete omzet. De markt heeft er zin in. In één woord: een spetterende beurs.
 

Basis voor continuïteit

Een datum voor de volgende editie is nog niet bekend. De internationale beursagenda in 2018 is overvol. Jaarbeurs en Stichting Logistica oriënteren zich op de mogelijkheden, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar een zo’n breed mogelijk draagvlak. De komende maanden wordt hierover een beslissing genomen.

Logistica telde 262 exposanten, daarnaast waren er veel seminars. Inspiratie konden bezoekers opdoen op Scala Logistica, waar producten en toepassingen in een werkomgeving werden gepresenteerd. Het innovatief gehalte van de branche valt ook af te lezen aan de kwaliteit van de inzendingen voor de Logistica Awards. Hoog en verrassend deze editie. De winnaars werden bekend gemaakt aan het eind van de eerste beursdag. Neopost sleepte de prestigieuze Logistica Award in de wacht. Inther ging er met de Publieksprijs vandoor. 

 

2015-11-18
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV