Magazine
Contact
Home
Slotbericht Elektrotechniek 2015
De vakbeurs Elektrotechniek die begin oktober in de Jaarbeurs werd gehouden is positief beoordeeld door bezoekers en exposanten. Met name de omslag van een productpresentatie naar een event waar het primair draait om toepassingen en oplossingen heeft hieraan bijgedragen. Elektrotechniek 2015 trok 19.255 bezoekers.

 

Brand Manager Cas Wegman van Jaarbeurs constateert dat de ‘omslag’ goed is opgepikt door de markt. Wegman: “We hebben de eerste stappen in die richting gezet. Niet het product, maar de toepassing staat centraal. Dit werd uitgedragen door exposanten, maar ook in kennissessies, waar met name de inhoudelijke sessies goed scoorden. Elektrotechniek zal zich meer en meer als kenniscentrum op de kaart gaan zetten.” 
 

Toepassingsgebieden

Producten in hun onderlinge samenhang, dat is de essentie van de keuze voor de vier toepassingsgebieden: wonen, industrie, infra & energie en utiliteit. Bezoekers geven aan minimaal één van deze gebieden te hebben bezocht. Wegman is tevreden: “De gebieden illustreren welke kant we op willen met de beurs. De toepassing en de oplossing met daar omheen kennissessies om als installateur nog beter beslagen de markt te kunnen bestormen. Op Elektrotechniek moet je kennis halen, om je business nog beter te kunnen runnen. Dat is ons uitgangspunt.”

Mede-organisator FEDET spreekt van een geslaagd event. Branche Manager Marcel den Haan: “Met Elektrotechniek 2015 zijn we een nieuwe weg ingeslagen, met als sleutelwoorden beleving, segmentatie en innovatie. De exposanten die het concept hebben omarmd zijn zeer succesvol geweest in het aantrekken van bestaande en nieuwe klanten. Als Fedet evalueren we binnenkort met exposanten en bezoekers hoe we deze lijn in de toekomst zullen vervolgen."
 

Afkomst bezoekers

De beurs is bezocht door directie en management van installatiebedrijven en door de installateurs zelf. Bezoekers waren afkomstig uit de sectoren installatie, industrie en groothandel. Opvallend is de brede interesse van het bezoek. Het hele elektrotechnische scala was interessant voor de professional. Van verlichting tot zonne-energie en van beveiliging tot installatiemateriaal.

De ontwikkeling van Elektrotechniek tot kennisevent was zichtbaar in het grote aantal sessies en seminars. Druk bezocht zijn de toepassingsgebieden, de NEN1010-sessies, de presentaties over Elektrisch rijden en de Elektrolympics met ruim 400 deelnemers.

Uit de eerste enquêteresultaten blijkt dat exposanten hun doelstellingen hebben gehaald. Veel standbezoekers en veel nieuwe contacten. Gemiddeld hebben zij meer bezoekers op hun stand ontvangen dan voorgaande jaren. Enerzijds komt dit doordat er minder exposanten waren dan de vorige editie, anderzijds is dit een regelrechte vertaling van een aantrekkende economie. De waarderingscijfers zijn structureel hoger dan in 2013.  

Wegman: “Als de markt aantrekt, moet je je laten zien. Bedrijven die nu op de beurs stonden, hebben daar de komende maanden in financiële zin lol van. Veel leads die converteren in concrete opdrachten. Dat verklaart ook het hogere waarderingscijfer. In zijn algemeenheid constateer ik dat we de weg naar  boven te pakken hebben. Samen met FEDET gaan we de komende maanden nadenken over de 2017-editie.” 

De volgende editie van Elektrotechniek wordt gehouden van 3 tot en met 6 oktober 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht.
 

2015-10-13
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV