Magazine
Contact
Home
Slotbericht Matexpo 2015
Op zondag 6 september 17 uur sloot Matexpo 2015 de deuren, met een 39.335 bezoekers op de teller ten opzichte van 36.231 in 2013. Het aantal personeelsleden van exposanten bedroeg 3.600 (3.000 in 2013) en tijdens de officiële opening waren er meer dan 700 aanwezigen. De aanwezigheid van de premier heeft daar zeker toe bijgedragen.
 

Het op het eerste zicht minder goede weer zorgde ervoor dat het publiek netjes verdeeld werd over de binnen- en buitenstanden. Exposanten waren in elk geval unaniem: de kwaliteit van de bezoekers was dit jaar bijzonder hoog, los van het aantal. Met 389 exposanten, een beursterrein van 135.000 m², een demozone van bijna 30.000 m² en meer dan 1.400 merken, blijft Matexpo de referentie in de Benelux.

Het gevoel bij de meeste exposanten is positief: de vraag naar machines en voertuigen, zowel in verkoop of verhuur, lijkt stilaan aan te trekken. En dat vertaalde zich in positieve contacten met bestaande klanten terwijl er ook ruimte was voor nieuwe leads bij de meeste standhouders. Ook de vele innovaties konden op bijval rekenen bij de bezoekers. Tijdens de uitreiking van de Awards kaapten Van der Spek met de Liebherr Li-up 200 lift de Innovation Award weg, Wacker Neuson de Green Award met de AS30 en AS50 trilstamper op batterij. De Marketing Awards gingen naar MAN Truck & Bus in de categorie standen boven de 200 m², en naar Delrue Metaalhandel in de categorie standen kleiner dan 200 m²: zij brachten via eigen acties de meeste bezoekers aan. Over het algemeen was het opvallend hoeveel inspanningen alle exposanten hebben geleverd om hun deelname bekend te maken en klanten uit te nodigen.

De inspanningen die de organisatie heeft geleverd om de service aan bezoekers en exposanten tot een hoger niveau te tillen, hebben ook gewerkt: hoewel parking en mobiliteit een zeer complex gegeven blijven vormen, heeft de keuze voor minder maar ruimere uitwijkparkings zeer goed gewerkt. De kinderopvang op zaterdag en zondag was een groot succes, alsook de Skywatch die een adembenemend beeld gaf over de beurs en omgeving. Ook in de Stad was Matexpo duidelijk aanwezig: kinderanimatie op de Grote Markt, een Ladies programma dat weliswaar nog moet groeien maar toch al positief onthaald werd, een meeting point in Kortrijk,…
Op inhoudelijk vlak was er ook een sterke invulling. Heel wat federaties en exposanten namen initiatieven om bezoekers op zoek naar content op hun wenken te bedienen. Ministers Weyts en Crevits tekenden alvast present, alsook heel wat burgemeesters, schepenen en andere beleidsmakers. Een teken dat de bijkomende inspanningen om lokale besturen uit te nodigen naar Matexpo, hebben gewerkt.

Centraal op Matexpo blijft natuurlijk het immense aanbod van machines en voertuigen. Enerzijds terug te vinden op de bijna 400 standen, anderzijds in volle actie te zien op de demozone. Door het zeer natte weer moest het testparcours voor vrachtwagens jammer genoeg worden stilgelegd. Immers, veiligheid is een cruciaal thema voor de organisatie. Toch konden de indrukwekkende voertuigen door de bezoekers vlot worden bezichtigd.
In de komende dagen neemt de organisatie de tijd om een grondige evaluatie te houden, onder andere via enquêtes bij exposanten en bezoekers. Daarna wordt alweer toegewerkt naar de editie 2017.

Matexpo 2017 staat gepland van 6 tot en met 10 september in Kortrijk Xpo.

 

2015-09-07
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV