Magazine
Contact
Home
Slotbericht Najaarsbeurs 2015
Bijna 70 procent van de bezoekers van de Najaarsbeurs 2015 van Trade Mart in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs heeft nieuwe bedrijven, leveranciers of merken leren kennen, blijkt uit de evaluatie van de beursorganisatie. Van alle bezoekers heeft 75 procent direct bij exposanten orders geplaatst voor een gemiddeld bedrag van 2.219 euro. De beursdata waren van zondag 30 augustus tot en met dinsdag 1 september.
 

Opvallend is dat bijna de helft (46 procent) van de inkopende bezoekers deze aankopen deed bij exposanten waarmee nog niet eerder zaken was gedaan. Manager Trade Mart Peter Beljaars: “Je ziet duidelijk een voortzetting van het veranderende inkoopgedrag. Naast het reguliere assortiment, wordt steeds vaker gekozen voor een uitbreiding van het assortiment met passende lifestyle producten.”
 

Passion

Onder het thema ‘Passion’ presenteerden ruim 400 vaste- en ruim 70 gastexposanten hun nieuwe producten en merken in de vijf segmenten Jewels & Watches, Fashion World, Kitchen & Dining, Home & Living en Kids Universe. De beurs werd omlijst met presentaties, demonstraties, promotieacties, kooksessies en proeverijen.

Grote publiekstrekker op de 2de etage Fashion World was de Trendroute. Mara Stevelmans, styliste en personal shopper, toonde tijdens deze wandeling de nieuwste trends, merken, designs en collecties. Aan de hand van moodboards leidde zij de bezoeker langs een route van exposanten. Daarbij kregen zij praktisch toepasbare tips over styling, positionering, thematisering en kleurgebruik in de winkel.
 

Top 5 redenen

Het totaal aantal bezoekers kwam uit op bijna 8.000 bezoekers. Als top 5 redenen om te komen werd achtereenvolgens genoemd om op de hoogte te blijven van markt- en productontwikkelingen (25 procent), om orders op de beurs te plaatsen (24 procent), zich te oriënteren omdat er inkoopplannen zijn (16 procent), om nieuwe leveranciers te zoeken (15 procent) of om contact te zoeken met bestaande leveranciers (12 procent). De gemiddelde bezoekduur was iets meer dan 4 uur. 83 procent is tevreden over het aanbod op de Najaarsbeurs.
 

2015-09-09
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV