Magazine
Contact
Home
Slotbericht Gebruikte-Botenbeurs Hoorn 2015
Hoorn, 25 augustus 2015 - Afgelopen zondag sloot de 2015-editie van een zonovergoten Hoornse botenbeurs. Om boten te verkopen moet je lef hebben, bewees directeur Hans Webbink van de fameuze jachtwerf Steeler Yachts, beursdeelnemer en winnaar van de belangrijke European Powerboat of the Year 2015-award. Op de zondagmiddag stak hij van wal met een complete familie aan boord voor een proefvaart buitengaats, waar in het Hoornse Hop met windkracht 6 aan lagerwal een onstuimige zee stond. Dan durf je inderdaad. Die avond SMS-te hij: "Zeiknat op IJsselmeer, maar de boot is verkocht". Webbink kwam voor het eerst met 1 boot naar de verregende 2014-editie, zag het potentieel en deed dit jaar met liefst 3 luxe motorjachten mee.

Ook Linssen Yachts dat helemaal uit Maasbracht in Limburg was gekomen sluit positief af: "In 5 beursjaren verkochten we 3 jachten waarvan 2 nieuwbouw. We verwachten 2 extra verkopen door de beurs dit jaar." Lex Sluyter van Navilex maakte vervolgafspraken: "Een gericht publiek en hele goede sfeer." Egbert van Dalsem van Scheepsmakelaardij Goliath e-mailde: "Eén keer de champagne laten knallen voor een op de beurs verkochte boot. We denken naar aanleiding van de beurs meerdere schepen te verkopen en reserveren voor volgend jaar alvast 10 plekken". Panta Rhei: "Waarschijnlijk één schip verkocht." (noot van de organisator: verkoopopdrachten worden vaak pas definitief vlak na een botenbeurs). Heech By De Mar meldde het pronkstuk van de beurs, de prachtig gerestaureerde aak Dolfijn ter waarde van € 375.000, vermoedelijk te verkopen naar aanleiding van Hoorn. De meeste deelnemers maakten afspraken voor werfbezoek en proefvaarten, kregen nieuwe boten in bemiddeling of opdrachten voor bijvoorbeeld refits. Ook bezoekers uitten zich tevreden, zoals Marc van Maanen op Facebook: "Twee interessante zeilschepen bezichtigd. Waarvan 1 serieuze optie."

De Gebruikte-Botenbeurs Hoorn beleefde dit jaar van 21 tot en met 23 augustus haar 7e editie. Uiteindelijk lagen iets meer dan 100 boten te koop, minder dan in voorgaande jaren wat ongetwijfeld werd veroorzaakt door het gelijktijdig georganiseerde Sail. Vaste deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland en Brabant haakten af omdat ze niet met andermans boten en onderbemand door de krioelende massa over het IJ wilden. Ondanks de hitte kwamen toch nog veel geïnteresseerden af op het aanbod en alle feestelijkheden rondom de botenbeurs en werd het een geslaagd evenement. Organisator YachtFocus is voornemens een onderzoek te doen onder de deelnemers of tijdstip en locatie naar wens zijn, en hoe de beurs kan groeien. De uitkomsten van dit onderzoek worden in december verwacht.
 

2015-08-25
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV