Magazine
Contact
Home
BiobasedWorld: nieuwe beurs voor de biobased industrie
De Duitse beursorganisator Dechema heeft de nieuwe vakbeurs BiobasedWorld gelanceerd. De eerste editie staat gepland op 15 en 16 januari 2017 in Koelnmesse.
 

Volgens CEO Thomas Scheuring is de tijd rijp voor een zelfstandige internationale vakbeurs, gezien de snelle groei van de bio-economie. Tot nu toe waren er alleen niche-events rondom het thema biobased producten en procestechnologieën. Aangezien deze industrie kennisintensief is, zal een congresprogramma een belangrijk onderdeel zijn van het evenement.
 
Het centrale thema van BiobasedWorld is industriële biotechnologie, waaronder bio-raffinaderijen, biopolymeren, biogas, biobased smeermiddelen, brandstoffen en materialen, als ook algentechnologie.
 
Dechema is organisator van onder meer Achema, de internationale vakbeurs voor de procesindustrie, die elke drie jaar word gehouden in Frankfurt, met meer dan 3.800 exposanten en ongeveer 170.000 bezoekers.
 

2015-06-23
Duitse beurzen die zich op een regionaal publiek richten hebben het goed gedaan in 2016. Ze blijven een wezenlijke bouwsteen in de communicatie met regionale doelgroepen, zo blijkt uit berekeningen van de AUMA, Institut der Deutschen Messewirtschaft.
 
Bezoekers van internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland verblijven gemiddeld 1,6 dag op de beursvloer. Dit blijkt uit een analyse van enquêtes onder vakbezoekers op 107 beurzen in 2016.
 
De tweede editie van Out of the Box 2017 groeit met meer dan 30 procent. Ruim eenvijfde van de deelnemende leveranciers is internationaal. Tijdens het grootste event voor de juwelier, fashionstore en conceptstore in de Benelux presenteren meer dan 250 merken zich op 10 en 11 september in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 
GroenTechniek Holland krijgt een pop-up stadspark. Op Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals tonen Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo’n 3.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is.
 
De bovencorridor van Rotterdam Ahoy tussen de Hallen 2 t/m 5 wordt de komende tijd volledig verwijderd. Gedurende negen weken gaat de bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) aan de slag met de sloop van de gehele constructie. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV