Magazine
Contact
Home
BiobasedWorld: nieuwe beurs voor de biobased industrie
De Duitse beursorganisator Dechema heeft de nieuwe vakbeurs BiobasedWorld gelanceerd. De eerste editie staat gepland op 15 en 16 januari 2017 in Koelnmesse.
 

Volgens CEO Thomas Scheuring is de tijd rijp voor een zelfstandige internationale vakbeurs, gezien de snelle groei van de bio-economie. Tot nu toe waren er alleen niche-events rondom het thema biobased producten en procestechnologieën. Aangezien deze industrie kennisintensief is, zal een congresprogramma een belangrijk onderdeel zijn van het evenement.
 
Het centrale thema van BiobasedWorld is industriële biotechnologie, waaronder bio-raffinaderijen, biopolymeren, biogas, biobased smeermiddelen, brandstoffen en materialen, als ook algentechnologie.
 
Dechema is organisator van onder meer Achema, de internationale vakbeurs voor de procesindustrie, die elke drie jaar word gehouden in Frankfurt, met meer dan 3.800 exposanten en ongeveer 170.000 bezoekers.
 

2015-06-23
De tweejaarlijkse vakbeurs voor bouwmachines Matexpo, die dit najaar in Kortrijk Xpo plaats vindt, krijgt er vanaf 2018 een zusje bij. Demodays powered by Matexpo wordt een evenement waarin beleving en zelf doen centraal staan.
 
RAI Amsterdam heeft op Global Exhibitions Day - woensdag 7 juni - een wereldwijde pitch uitgeschreven voor startende beursconcepten. Met deze ‘Start up your Event’-pitch, stelt de RAI niet alleen beursoppervlak beschikbaar, maar ook kennis en expertise die nodig is bij het organiseren van evenementen.
 
De 13e editie van vastgoedbeurs PROVADA heeft een recordaantal van 24.197 bezoekers getrokken. Een belangrijke rol was weggelegd voor het innovatieplatform PROVADA FUTURE, waaraan ook branchevreemde partijen als BMWi en PHILIPS deelnamen. De beurs vond plaats van 30 mei tot en met 1 juni in Rai Amsterdam.
 
De Role Play Convention 2017 die op 27 en 28 mei plaatsvond in Keulen heeft tienduizenden bezoekers naar de Koelnmesse getrokken. Op de grootste Europese beurs voor fantasy, cosplay en rollenspel maakten dit jaar 250 exposanten hun opwachting. 
 
Ludger Wälken zal per 1 september 2017 de nieuw opgezette centrale afdeling van het project Koelnmesse 3.0 gaan leiden. De afdeling is in het leven geroepen om structuur te bieden aan het grootste investeringsproject in de geschiedenis van het beurzenbedrijf in Keulen. 
juli | augustus | »»
Beursagenda Beursagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV