Magazine
Contact
Home
Slotbericht Vinexpo 2015
Vinexpo 2015 sloot op 18 juni haar deuren nadat de internationale vakbeurs voor wijn en alcoholische dranken in vijf dagen tijd 48.500 bezoekers had ontvangen. Een vergelijkbaar bezoekersaantal ten opzichte van de 2013 editie, maar met een groter aandeel van internationale bezoekers. 151 nationaliteiten werden geteld, waarbij vooral de stijgingen van China (+14 procent), Japan (+5), de Verenigde Staten(+15), Afrika (+18), Oceanië (+28) en Zuid-Europa (+7) opvielen.
 

De sterke stijging van het aantal inkopers uit de Verenigde Staten, deze 18e beurseditie eregastland, valt toe te rekenen aan de aantrekkende consumptie in Amerika en de lagere koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Andere (voornamelijk Noord-Europese) landen zagen hun bezoekersaantallen als gevolg van de economische crisis licht krimpen: Frankrijk (-2%), Duitsland (-8%), Benelux (-12%) en Verenigd Koninkrijk (-2%). Het aantal bezoekers uit Nederland is globaal gelijk gebleven. Frankrijk blijft wel het grootste aantal bezoekers leveren (64%), gevolgd door China, de Verenigde Staten, Spanje en Verenigd Koninkrijk.

Het nieuwe management van de beurs had een groot aantal vernieuwingen doorgevoerd, die positief gewaardeerd werden. De noviteiten op de beurs betroffen onder andere de locatie van de paviljoens en de cateringfaciliteiten aan het meer, het uitgebreide wijn-spijs seminarprogramma, opvallende proeverijen en lezingen, en de speciale ‘The Blend’ netwerkavonden. Nieuw ook waren de ‘One to Wine’ businessmeetings tussen exposanten en bezoekers die door de Vinexpo organisatie vooraf gecoördineerd werden. Zo'n 1.000 afspraken zijn op deze manier gerealiseerd.
 

 

2015-06-29
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV