Magazine
Contact
Home
Slotbericht Intermat 2015
De 10e editie van de vakbeurs Intermat in Parijs eindigde na zes beursdagen op 25 april, met in totaal 183.000 bezoeken door 131.624 vakbezoekers. Deze beurseditie met een licht dalend resultaat (-8,5 procent), vergeleken bij de voorgaande recordeditie in 2012, is gezien de huidige complexe en instabiele economische context, naar grote tevredenheid van de beursorganisatie verlopen. De Intermat onderstreept haar sterke internationale marktpositie met 35 procent internationale bezoekers afkomstig uit 168 landen, waarvan met name de opkomst uit het Midden Oosten, Noord Afrika en Turkije zeer hoog was.

Voor de 1.410 exposanten (+5 procent), die met hoge verwachtingen naar het driejaarlijkse evenement gekomen waren, vormde de Intermat 2015 dé gelegenheid om de toekomst voor te bereiden, dankzij het internationale bereik van de vakbeurs, met name op landen uit het EMEA gebied (Europa, Midden Oosten en Afrika) en tevens dankzij de ontvangstcapaciteit voor hooggekwalificeerde bezoekers met concrete investeringsprojecten, waarvan vele op de vakbeurs gerealiseerd werden. 
 
Beursmanager Maryvonne Lanoë: "De Intermat 2015 vormde een belangrijke bijdrage aan het aangekondigde economisch herstel op internationaal niveau. Dankzij hooggekwalificeerde bezoekers met concrete projecten werd een zeer dynamische beurseditie neergezet en het vertrouwen van alle marktspelers uit de sector versterkt."
 

Een geslaagde start van de World of Concrete Europe

Tijdens de eerste editie van de World of Concrete Europe die tijdens de Intermat 2015 werd georganiseerd, presenteerden 200 exposanten een uniek aanbod voor de complete betonindustrie. Dit evenement was dé ontmoetingsplek voor alle marktspelers uit de betonsector, welke voor de Intermat een nieuw bezoekersprofiel vormen.

De openingsceremonie van de Intermat 2015 werd gedaan door Pierre Gattaz, voorzitter van de MEDEF (Vakorganisatie voor ondernemingen in Frankrijk) en door Bruno Cavagné, voorzitter van de FNTP (Franse Federatie voor Openbare Werken). Gedurende een week met vele ontmoetingen, organiseerde de INTERMAT drie speciale dagen met de officiële ontvangst van de Ambassadeurs en bezoekersdelegaties uit Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten evenals belangrijke delegaties uit Algerije.
                            

Internationale innovaties

De Intermat 2015 diende als platform voor de introductie van vele innovatieve oplossingen.  Meer dan 100 nieuwe producten en innovaties werden op de stands gepresenteerd en de allerbeste daarvan werden bekroond in het kader van de Innovation Awards, die werden uitgereikt in januari tijdens de Pré-Intermat in Parijs.
 
Tenslotte vormde de Intermat 2015 een belangrijke rol voor informatie en uitwisseling in de vorm van workshops, ontmoetingen en themagerichte conferenties (beton, verhuur, sloop, namaakproducten en distribiteurs voor het EMEA gebied).
 

 
 

2015-05-01
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV