Magazine
Contact
Home
Slotbericht Maintenance Next 2015
Van 21 en 23 april brachten 10.836 onderhoudsprofessionals een bezoek aan Maintenance NEXT 2015 in Ahoy Rotterdam. De technologie- en onderhoudsexpo bood volop inspiratie om assets optimaal te managen. Niet alleen kon men zich oriënteren op producten en diensten van de 361 exposanten, ook werd tijdens masterclasses en keynote sessies uit de doeken gedaan op welke manier men ‘Masters van Assets’ kon worden en blijven.
 

Erik Takes, Exhibition Manager Ahoy Rotterdam: “Ik ben erg trots op de wijze waarop de onderhoudssector zich hier gepresenteerd heeft. Er was volop bedrijvigheid de afgelopen drie dagen en er hing een positieve sfeer. De expo had een dynamisch en interactief karakter waardoor veel mogelijkheden ontstonden om het zakelijke netwerk te onderhouden en uit te breiden.” Ellen den Broeder van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud: “In de onderhoudssector gaat jaarlijks zo’n 30-35 miljard euro om en er zijn zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals in werkzaam. Maintenance NEXT is dé beurs voor de hele sector. Het is een fantastisch medium om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en een netwerk op te bouwen. Het is belangrijk om te laten zien waar je mee bezig bent en waar je samen mee kunt innoveren.”


Tevreden exposanten 

Exposanten lieten weten tevreden te zijn over de kwaliteit van de bezoekers waar zij gericht zaken mee hebben gedaan. Yordy Bakker, Marketing & Sales van ELA Container Nederland B.V.: “Wij hebben bestaande klanten vanuit de offshore tak hier kennis kunnen laten maken met de onshore oplossingen van ons bedrijf en vice versa. Zo hebben we een aantal mooie aanvragen gekregen.” Marc Schook, Regio Manager van Biesheuvel Groep B.V.: “Maintenance NEXT 2015 was als podium voor Solution Leadership voor Multi-Specialist Biesheuvel Groep B.V. een groot succes.” Nancy van Dorth, marketingverantwoordelijke bij de Hoffmann Group: "Het was een zeer waardevolle eerste kennismaking met Maintenance NEXT. We hebben contacten kunnen leggen met personen die we anders niet ontmoet zouden hebben."
 

Oplossingen voor uitdagingen

Engineer Marco de Vries van Arblemarle, topscorer bij de online game Focus on the NEXT, gaf aan op Maintenance NEXT vooral rond te kijken om een algemeen beeld van de marktontwikkelingen te krijgen: “Als er in het werkveld een situatie ontstaat waarbij je op zoekt bent naar een slimme oplossing, bedenk je vaak ‘oh ja, dat heb ik toen op Maintenance NEXT gezien’.” De organisatie van Maintenance NEXT heeft daarnaast onderhoudsprofessionals gestimuleerd om hun specifieke uitdagingen anoniem door te geven. Exposanten konden hun oplossingen hiervoor aandragen en op de beursvloer verder van gedachte wisselen. Ook na de beurs blijft deze mogelijkheid bestaan.    
 

Verrijking, beleving, verdieping

Om uitwisseling van kennis en kunde onder onderhoudsprofessionals te versterken, organiseerde Ahoy Rotterdam een kennisinhoudelijk programma. Drie dagthema’s stonden centraal: Who’s NEXT, What’s NEXT en Value NEXT. De thema’s kwamen uitvoerig aan bod in keynotes, masterclasses en casepresentaties. Stakeholders uit de industrie, vak- en brancheverenigingen en specialisten uit het bedrijfsleven gingen dieper in op de actualiteit van asset ownership en dienstverlening. Op het Maintenance Tomorrow Paviljoen werden innovaties van de exposanten centraal gepresenteerd en op drie MegaTech Plaza’s was inspirerende technologie te bewonderen zoals een industriële drone, een 3D trainingsmodel en een op afstand bestuurbaar windturbineonderhoudssysteem.
 

Vele masters van assets

‘Mastering Assets’ is waar het om draaide tijdens Maintenance NEXT 2015: maximaal inzicht in en controle van de installaties op alle niveaus. Bij de entree van de expo was een wand waar onderhoudsprofessionals foto’s konden ophangen van zichzelf als ‘master’ met de oranje campagnepijl. Het grote aantal foto’s en tweets met #Masterfie bewijst dat er vele masters in maintenance zijn!
 
De volgende editie van Maintenance NEXT vindt plaats van 11 t/m 13 april 2017 in Ahoy Rotterdam.


 

2015-04-30
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV