Magazine
Contact
Home
Slotbericht Nederland innoveert 2015
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart vond op RDM Rotterdam de tweede editie van Nederland innoveert (NLi) plaats. Een primeur voor de stad Rotterdam waar voor de eerste keer het spraakmakende tweedaagse techniekfestival plaatsvond. Ruim 2.500 jongeren, techniekstudenten en -docenten, young professionals en andere techniekliefhebbers togen naar het festivalterrein en lieten zich inspireren met de mooiste innovaties en droomprojecten van eigen bodem.
 

De locatie, de Onderzeebootloods, werd op donderdag 12 maart geopend. Nederland innoveert was het eerste evenement dat plaatsvond in de grote loods. Communicatiebureau Winkelman Van Hessen organiseerde het festival en zal dat de komende twee jaar ook doen op RDM Rotterdam.

De sprekers, onder wie Doekle Terpstra (Techniekpact), trendwatcher Lieke Lamb en light designer Rogier van der Heide werden hartelijk ontvangen door de bezoekers van Nederland innoveert. Op de beurs werd ook de winnaar van de ruimtereis bekend gemaakt. De winnaar, Robert Ruigrok van der Werve, zal eind 2017 met XCOR Space Expeditions de ruimte in gaan en mag zich astronaut noemen.

De nieuwe locatie van het festival, de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam, gecombineerd met de technische ondersteuning van Peitsman Licht en Geluid maakte van het evenement een ware beleving. De stands werden gebouwd door Letter Z Design en de catering verzorgd door Van der Linde Catering + Evenementen. De bezoekers konden zich registreren via Aanmelder.nl en dat was weer een groot succes. De decoraties waren van Van der Maarel Sfeermeesters en pasten heel goed bij het ruwe karakter van de loods. De videoproducties zijn mogelijk gemaakt door D2BV. Zij maakten ook al de teaser die het festival aankondigde.

Tijdens het enerverende programma konden bezoekers zich met ruim 25 bijzondere sprekers, 40 mooie paviljoens en meerdere workshops en parallelsessies onderdompelen in de wereld van techniek: van industrieel ontwerpen tot ict, van milieuwetenschappen tot werktuigbouwkunde, industriële automatisering, elektrotechniek en nanotechnologie. Op het festival werd een aantal innovaties getoond op het gebied van drones, 3D printen, elektrische en zelfrijdende auto’s, duurzame energie en innovaties voor de haven. Er waren varende drones te zien, een robot die de haven in de toekomst zal beveiligen en een fiets die 135 kilometer per uur kan rijden.

 

2015-03-19
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV