Magazine
Contact
Home
Slotbericht Nationale Onderwijstentoonstelling NOT 2015
De exposanten van de Nationale Onderwijstentoonstelling 2015 waren uitermate tevreden over hun deelname aan de beurs, van dinsdag 27 januari tot en met zaterdag 31 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij beloonden de NOT met een 7,5 als rapportcijfer (in 2013: 7,1). De bezoekers kenden exact hetzelfde cijfer toe. De in totaal 40.343 bezoekers hebben op de stands ruim 400.000 gesprekken gevoerd.
 

Meest genoemde redenen voor een bezoek aan de NOT waren op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen in de branche en gericht informatie verzamelen over producten en kennis opdoen voor eigen opleiding en ontwikkeling. De meeste interesse ging uit naar leermiddelen en - materialen (82 procent), leren en onderwijzen met ICT (48 procent), management, advies en organisatie (16 procent) en dagtrips, theater en cultuur (15 procent).

De bezoekers van de NOT kregen in één dag een update van alle innovaties in onderwijsland. De onderwijssegmenten primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) waren voor het eerst geclusterd per sector met elk een eigen entree voor een doelgerichter, gemakkelijker en sneller bezoek. Beursmanager Audrey Wilschut: ‘’Verheugend is de toename van het aantal bezoekers uit het voortgezet onderwijs. Een stijging van liefst 9 procent’’.
 

Bezoekersgroepen

Grootste bezoekersgroepen waren docenten (41 procent) en directeuren (11 procent). Van deze groepen is het grootste deel (68 procent) werkzaam in het primair onderwijs. Ruim de helft van het totaal aantal bezoekers was eind- of medebeslisser en een op de vijf had een adviserende rol. Acht van de tien bezoekers was (zeer) tevreden met het aanbod op de beurs, zo blijkt uit onderzoek van Jaarbeurs. Ook alle activiteiten, congressen, seminars, lezingen en workshops, werden met groot enthousiasme ontvangen. Eén op de vijf was hiervoor zelfs primair op de beurs aanwezig.
 

Kennis en inhoud

Kennis en inhoud stond dit jaar centraal met ruim 377 sessies. Omdat de behoefte per bezoeker van PO, VO en MBO erg verschilt, was ervoor gekozen om ook de kennissessies te segmenteren en af te stemmen op de herkomst van de bezoeker. De andere segmenten Management, advies & organisatie, Bouw, facilitair & inrichting en Leren & onderwijzen met ICT bleven qua indeling ongewijzigd, maar ook daar werd  de kennis gebracht waar het aanbod is. Ook nieuw was dat alle congressen en presentaties dit jaar op de beursvloer plaatsvonden en niet meer in aparte zalen. Een grote verbetering, oordeelden de bezoekers die een of meerdere seminars hadden bezocht.
 

NOT 2017

71 procent van de bezoekers is van plan om ook naar de NOT 2017 te komen. Onder de exposanten gaf 63 procent aan het voornemen te hebben om de komende editie opnieuw aan de beurs deel te nemen. De data in 2017 zijn van dinsdag 24 januari tot en met zaterdag 28 januari.


 

2015-02-04
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

 
mei | juni | »»
Beursagenda Beursagenda 
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV