Magazine
Contact
Home
Slotbericht Vakantiebeurs 2015
117.063 vakantiegangers bezochten de Vakantiebeurs, die plaatsvond van 14 tot en met 18 januari in Jaarbeurs Utrecht. Het bezoekersaantal was daarmee vergelijkbaar met vorig jaar. De beursbezoeker verwacht in 2015 per persoon gemiddeld 3.100 euro uit te geven aan vakanties, zo blijkt uit onderzoek van organisator jaarbeurs. Daarbij zijn bestemmingen binnen Europa (71 procent) meest favoriet, daarna buiten Europa (62 procent) en Nederland (24 procent).
 

De vakantielanden top-5 binnen Europa is Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Griekenland. Ondanks dat Litouwen – voor het eerst op de Vakantiebeurs- niet in dit rijtje staat, is Dave Muntinga, woordvoerder van Litouwen, zeer positief over de drukte op zijn stand. “Mensen sommen ons op in het riedeltje Estland, Letland, Litouwen maar 80 procent weet niets of nauwelijks iets van Litouwen af. Op internet zoekt men niet op de bestemming Litouwen. Onze deelname is een leerproces, we hebben veel te winnen. Ons tv-interview op woensdagochtend heeft veel publiciteit opgeleverd. Mede daardoor gaat het goed, ook dankzij de vele locals op de stand.”

Buiten Europa scoort Azië het hoogst. Indonesië, Thailand en Vietnam zijn favoriet. Op twee staat Noord-Amerika, gevolgd door Midden- en Zuid-Amerika. Hier zijn de meest geliefde landen Costa Rica, Argentinië en op de derde (gedeelde) plaats Brazilië en Peru.
 

Primeur: de Vakantiebeurs Awards

Voor de eerste keer werden de Vakantiebeurs Awards uitgereikt. Het Nederlandse publiek koos in zes categorieën zes winnaars uit die stuk voor stuk iets nieuws en grensverleggends te bieden hebben. De zes winnaars zijn Travel4 Change, categorie Verre bestemmingen; Baja Bikes categorie Steden & Cultuur; Norge Reiser categorie Cruises & Zeilen; Aktiva Tours, categorie Outdoor & Sport; Erfgoed Bossem, categorie Familie & Kinderen en in de categorie Kampeer & Camping de Jong Intra Vakanties.
 

Mooiste stand

De prijs voor de mooiste stand ging naar Djoser. Een niet als zodanig herkenbare jury maakte tijdens de eerste vakdag een ronde en beoordeelde de stands op beleving, gastvrijheid, informatie en inspiratie. Bovendien werd een speciale Telegraaf Publieksprijs uitgereikt aan de totaalwinnaar van alle categorieën. De winnaar was Baja Bikes.

Vakantiebeurs 2016 vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari. De vakdagen zijn op dinsdag 12 en woensdag 13 januari.

2015-01-19
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

 
mei | juni | »»
Beursagenda Beursagenda 
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV