Magazine
Contact
Home
Slotbericht Pollutec 2014
Pollutec 2014 sloot op 5 december de deuren van het beurscomplex Eurexpo in Lyon. Deze 26ste beurseditie stond in het teken van een dynamische eco-industrie markt en bracht alle belangrijke marktspelers bijeen. 2.257 exposanten, waaronder meer dan 600 internationale bedrijven vanuit de hele wereld, presenteerden hun milieu en energie oplossingen aan 61.992 vakbezoekers (waarvan 12 procent internationaal) afkomstig uit 120 verschillende landen.
 

De eerste onderzoeksresultaten tonen aan dat 95 procent van de professionals tevreden is over het beursbezoek aan de Pollutec en 92 procent van de bezoekers is reeds van plan om de Pollutec 2016 te gaan bezoeken.
 
Innovatie in alle sectoren
Vakkennis en eco-innovatie werden tijdens de beurs vormgegeven in diverse sectoren: water, lucht, afval recycling, energie efficiency, risico’s, landschap en bodems, instrumentatie-metrologie-automatisering.
Ruim 115 innovaties werden onthuld op de stands van de exposanten, tijdens conferenties of in het kader van de uitreiking van prijzen. Onder deze innovatieve oplossingen zijn er enkele innovaties, vooral op het gebied van energie, die een succesvolle toekomst tegemoet gaan: Dunne folie van organische PV, in staat om elk oppervlakte om te zetten in een energiebron, proces voor de zuivering van vloeibaar biogas en bio-methaan met minimaal verlies, voor een hogere productie of tenslotte oplossingen voor het opslaan en exploiteren van uitgestraalde warmte door industriële processen (thermische accu voor PCM opslag, een warmtewisselaar voor thermische gasvormige emissie…)
 
Een compleet programma met bijeenkomsten en unieke projecten
Op internationaal vlak heeft de beurs ook succes geboekt, met bijvoorbeeld het eregastland Ivoorkust en de ‘Espace Afrique’ (Afrikaans forum). Ivoorkust bracht meer dan 60 concrete milieu- en energieprojecten. Een andere noviteit op de beurs dit jaar was het Global Market Forum, gericht op de vele mogelijkheden van markten en projecten uit de hele wereld. De zakelijke bijeenkomsten, Green Days Meetings en LeCleantechs en de officiële delegaties afkomstig uit meer dan 30 landen maakten de Pollutec dit jaar hét trefpunt voor internationale samenwerking.
 
De 450 conferenties omvatten een breed scala aan onderwerpen en gaven bezoekers de gelegenheid om informatie te verkrijgen over actuele onderwerpen. Speciale aandacht werd er besteed aan thema's die verband hielden met de duurzame stad, energie-efficiëntie, biogas (gedurende vier beursdagen volgeboekt), werkgelegenheid, beroepen en opleiding op het gebied van duurzame economische groei. Nu al zijn er meerdere aanvragen ingediend door verschillende partnerorganisaties om de specifieke themaruimtes van de beurs, waar deze conferenties plaatsvonden, opnieuw te organiseren en uit te breiden. Het forum Duurzame Industrie presenteerde praktische voorbeelden en oplossingen aan professionals op het gebied van verantwoord ondernemen.  
 
Tenslotte vond de COP conferentie plaats, waarbij de rol van de economische marktspelers wordt benadrukt, in de strijd tegen klimaatverandering, in voorbereiding op de Klimaat Conferentie 2015 in Parijs. 
 
De volgende beurseditie van de Pollutec vindt plaats van 29 november tot en met 2 december 2016 in Lyon Eurexpo.
 

2014-12-15
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

 
mei | juni | »»
Beursagenda Beursagenda 
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV