Magazine
Contact
Home
Slotbericht Bijorhca Paris 2014
Bijorhca Paris, de internationale vakbeurs voor juwelen, (fantasie)sieraden en horloges, die van - 8 september 2014 plaatsvond in Parijs, trok 11.120 vakbezoekers, een toename van 18 procent vergeleken bij voorgaand jaar. Deze editie werd gekenmerkt door de terugkeer naar de oude beursdata in september. In 2013 vond de beurs in juli plaats.
 

Dankzij de terugkeer naar de oude beursperiode in september, werd de Bijorhca dit jaar wederom goed bezocht door Franse inkopers. Deze doelgroep liet een stijging van 32,8 procent zien ten opzichte van de beurseditie in juli 2013. Met name de gebieden Provence-Alpes-Côte d’Azur, Midi Pyrenees en Languedoc Roussillon waren goed vertegenwoordigd.

De afgelopen beurseditie werd eveneens gekenmerkt door de grote opkomst uit de retailsector, met name op het gebied van horloges en sieraden. Retailers ontdekten op de beurs een compleet aanbod van waardevolle sieraden door ruim 150 exposanten en een speciale beursruimte voor horloges, die de organisatie de aankomende beursedities verder wil ontwikkelen.

Internationale bezoekers uit 82 landen vertegenwoordigden ruim 30 procent van het totale bezoekersaantal. Een lichte daling die het gevolg is van de geopolitieke situatie van Rusland, Oekraïne en het Midden-Oosten.

Met de aanwezigheid van meer dan 540 exposanten en merken die op de afgelopen Bijorhca Paris hun collecties presenteerden, tegen 450 in juli 2013, lijkt de overgang naar september gewaardeerd te worden. De bezoekers ontdekten tijdens de afgelopen beurseditie een gevarieerd aanbod bestaande uit juwelen (30 procent), fantasiesieraden (55 procent) en fournituren of producten voor de technische industrie (15 procent). Dankzij de nieuwe beursindeling werd de bezoekers toestroom beter gereguleerd en was het aanbod goed te herkennen.  
 
De nieuwe lente- en zomer collecties 2015 worden gepresenteerd tijdens de volgende editie van de Bijorhca Paris, van vrijdag 23 - maandag 26 januari 2015, tegelijkertijd met de andere Parijse modebeurzen en de vakbeurs voor woondecoratie Maison&Objet.

 

2014-10-20
...
Op 18 en 19 november vond de 2e editie van Builty, het exclusieve innovatieplatform voor de topprofessionals in de bouw, plaats in Tour & Taxis Brussel. 740 bouwprofessionals konden elkaar ontmoeten gedurende de tweedaagse en kennis maken met de nieuwste producten van grote fabrikanten.
 
...
De 26e editie van UBM’s CPhI Worldwide gaat de boeken in met een recordresultaat van ruim 36.500 bezoekers en 2.500 exposanten. Met deze aantallen is de succesvolle beurs, die dit jaar in oktober plaatsvond van 13 tot en met 15 oktober in Madrid met de events ICSE, Innopack en PMEC, het grootste evenement voor de farma-industrie ter wereld.
 
...
Ruim 5.200 bezoekers hebben de 19e editie van  Festivak bezocht, die op 25 en 26 november plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer was volledig uitverkocht en meer dan 200 leveranciers toonden hier hun producten en/of diensten op het gebied van festivals en publieksevenementen. Een kleine 500 bezoekers het cashless betalen op de beurs uitgetest.
...
Op BouwXPO 2015 mochten 172 exposanten – goed voor een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige editie – in totaal 6.863 kwalitatieve bezoekers ontvangen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag lag daarmee 6,8 procent hogerl.
 
...
Logistica 2015 trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers gaven de driejaarlijkse vakbeurs voor de logistieke sector het rapportcijfer 7,5; hoger dan de vorige editie.
 
...
In totaal trok Europort 2015 29.174 bezoekers, waarvan 22 procent afkomstig uit het buitenland. De vakbeurs voor de internationale scheepvaart vond plaats van 3 tot en met 6 november in Ahoy Rotterdam. Onder de 1.111 exposanten bevonden zich veel internationale partijen. Zo telde de beurs 15 landenpaviljoens.

  
mei | juni | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV